Dator > Vilka är funktionerna i en multiplexer?

 • Vilka är funktionerna i en multiplexer?


 • Du behöver:
  tangentbord med numeriska

  En multiplexer (kallas även data väljare eller mux) är en maskinvaruenhet som accepterar flera ingångar och tillåter endast en att gå igenom som en utgång. Vissa multiplexenheter utför både multiplexering och demultiplexering. Demultiplexering är motsatsen till multiplexering, och omfattar konvertering av en ingång till flera utgångar. En multiplexer kan flera användare eller program att dela ett gemensamt fysiskt medium genom att tilldela bandbredd på lämpligt sätt. Varje användare tilldelas en särskild del av bandbredden (eller en tid aktie), så att överföringen mediet är mer effektivt utnyttjas. Det finns fyra typer av multiplexering som vanligtvis används, inbegripet utrymme Division Multiplexing, Frequency Division Multiplexing, Time Division Multiplexing och adress multiplexering.

  Kombinerar insignaler

  Den primära funktionen för en multiplexer är att kombinera olika insignaler, och generera en enda utsignal. Till exempel är en kanal bank multiplexer (kallas även en tillgång multiplexer) en enhet som finns på en användare lokaler. Är är programmerad för att kombinera flera uppgifter och signaler röst och generera en höghastighetsöverföring kanal. Tillgång multiplexenheter används av olika program och inmatningsenheter, inklusive hög hastighet, låg hastighet, synkrona och asynkrona anordningar och utrustning.

  Aktier en gemensam kanal för överföring

  En multiplexer kan flera användare eller insignaler att dela en gemensam kanal för överföring. Detta görs genom signal-växling, eller avsätta en viss tidsintervall till en enda signal innan man övergår till nästa signal /användare. Detta minskar antalet (och kostnad) av kablage och ledningar som behövs för att ansluta session. En session är en datalänk mellan två enheter, t. ex. en dator med en terminal eller en dator med en dator.

  Tillåter Datakomprimeringssystem

  En multiplexer erbjuder datakompression. Datakomprimering är en teknik där storleken på ett paket av data eller information minskar. Detta görs genom att minska mängden utrymme (eller fil volym) som krävs för att lagra data. Dataöverföring kan data överföras snabbt över ett överföringssystem kanal. En tid-division multiplexer, till exempel, delar ett paket av data i många mindre delar (eller ramar). Dessa ramar fördelas individuella tider, under vilka de utnyttjar överföringsmedium. Enligt "Information Technology: principer och tillämpningar", olika multiplexade processer överför därför deras relevanta ramar i sin tilldelade tidsluckor. Multiplexer datakomprimering ökar kapaciteten för överföring medier, minskar uppsägningar och ökar genomströmningen.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man ansluter en PS3 till en datorskärm

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP Deskjet 3320 skrivare utan en skiva
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Compaq Presario 7594
 • hur du uppdaterar grafikkort GE kraft Go 7300
 • Hur man skaffar en installationsdiskett för en Lexmark x63 skrivare
 • hur man installerar en ny hårddisk som inte erkänns av en Sony laptop
 • Hur konvertera en flash-enhet till U3
 • hur till göra min laptop internet redo
 • hur du kopierar till en flash-minneskort
 • hur du kan visa historik i en dators minne
 • hur man kan spara musikfiler till en flash-enhet