Dator > Vilka är de tre viktigaste delarna av en dator?

 • Vilka är de tre viktigaste delarna av en dator?


 • Datorn är ett kraftfullt verktyg för lärande, få information och bearbeta data. Datasystem har utvecklats till mindre kraftfulla komponenter med stor processkapacitet. Dagens datorsystem (femte generationens datasystem) är snabbare än sina föregångare i fråga om program program och data hämtning. De tre huvudsakliga komponenter (processor, kringutrustning och systemprogram) göra en dator fungerar.

  huvudenhet

  Huvudenheten eller bearbetning centrum av datorn är där allt börjar. Tillverkningssystemet börjar med moderkortet, som innehåller processorn, minnesmoduler och input /output kortplatser för kort, strömförsörjning och hårddiskar. Moderkortet liknar en liten stad med byggnader (transistorer, input /output-platser, bostäder för processorer och strömbrytare bygel) och gator (krets linjer, buss arkitektur). Många komponenter på moderkortet innehålla numeriska adresser som signal till centralenheten (CPU), där en viss komponent är placerad så att den kan nås via CPU och minne för att utföra en uppgift. Det finns andra komponenter som ingår på moderkortet såsom kortplatser, kommunikationsportar, tangentbord, mus-kontakter, kontakter makt och en intern batteriet.

  Kringutrustning

  Kringutrustning komponenter är enheter anslutna till den nationella systemet att visa eller användas för att utföra vissa funktioner som inte är en del av huvudenheten eller förädling. Datorskärmen är ett exempel på en perifer objekt. Bildskärmar visar dator applikationer och program som en individ har tillgång till eller arbetar med. Monitor storlekar för datorer intervallet 14 till 36 inches. En skrivare kan betraktas som en extern enhet som tar emot information från operativsystemet att skriva ut dokument. Övriga poster vilket kan anses som kringutrustning bildläsare, webbkameror, externa band och hårddiskar och multimedia system.

  System Software

  Ingen dator är komplett utan systemprogram. Operativsystem ställer behandling miljön och hanterar alla nyttan rutiner och samtal mellan operativsystemet och hårdvaran. Programvara är program tillgängliga för slutanvändaren såsom bokföring, databas-och kalkylprogram för att utföra en uppgift. De flesta operativsystem är Windows-baserade operativsystem som erbjuder användaren ett grafiskt användargränssnitt (GUI) i form av ikoner för att komma åt program. Windows-baserade system mjukvaran består av integrerade verktyg för att upprätthålla enheter som Scandisk, som utför aktiviteter disk underhåll.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man spelar in TV-signal till en dator

Relaterade artiklar


 • Felsökning en USB-kabel
 • en förbättring på datateknik
 • hur man byter en bläckpatron i Epson-skrivare
 • hur man kommer åt minnet under en Toshiba laptop tangentbord
 • hur man installerar en Dell AIO 922 skrivare på en ny dator
 • hur man använder mitt visum att göra utbetalningar på en Apple laptop
 • hur man beräknar antalet watt på en PC
 • hur man kan stoppa McAfee Framework
 • hur man ansluter en bärbar tv för ljud
 • hur du tar bort Widcomm Bluetooth stack helt från Windows XP