Dator > hur man utformar en ballast krets AVR mikrokontroller

 • hur man utformar en ballast krets AVR mikrokontroller


 • Lysrör fungerar genom att skapa en elektrisk ljusbåge i en ånga som innehåller en blandning av kvicksilver och en av ädelgaser (neon, krypton eller argon). Inledningsvis, när ett lysrör är kall, den har en hög motstånd som måste övervinnas genom upphettning eller med en hög spänning. När drift, sjunker motståndet snabbt. Förkopplingsdon kretsar används för att begränsa strömmen vid start av ett lysrör. Mikrokontroller har börjat att integreras med ballast kretsar för att ge programmerbarhet och flexibilitet. Atmel har producerat flera AVR mikrokontroller som är väl lämpade för användning i barlast kretsar

  Du behöver:.
  AVR mikrokontroller programmering och utveckling kit
  . Lysrör ballast krets komponenter.
  Skärbräda, tråd wrap eller annan set-up för att bygga en prototyp kretsen.
  Lysrör.


  1.
  Fastställa kraven för den typ av lampa och system du designar för. Förkopplingsdon till lysrör är specifika för den typ av lampa och systemkonfiguration, såsom det antal lampor som kommer att kopplas ihop. Generellt måste du bestämma spänning och frekvens som är lämplig för lampan du kommer att arbeta med och hur många omvandlare steg måste kontrolleras.
  2.
  Lista särskilda kraven för AVR mikrokontroller för ditt system. Till exempel, lista om mikrokontroller behöver nätverk med andra mikrokontroller och om mer avancerade funktioner behövs som luminositet kontroll eller kontrast funktioner optimering.
  3.
  Välj en AVR mikroprocessor lämplig att din konstruktion. Atmel erbjuder många AVR mikrokontroller, var och en med olika uppsättningar av funktioner. Använd dina krav för att välja vilka AVR är rätt för din design. Det finns två AVR enheter som kan vara särskilt användbart i ballast kretsar: den AT90PWM2 och AT90PWM3. Dessa två enheter erbjuder flera kanaler Pulse Width Modulation (PWM) kontroll och flera slutsteg controllers. Dessutom både stödja Digital Addressable Lighting Interface (eller DALI) protokollet.
  4.
  Anslut AVR mikrokontroller till lämplig krets linjer. När du har beslutat om en särskild AVR mikrokontroller, kan du fortsätta att integrera enheten i din design genom att ansluta mikrokontroller pinnar till rätt rader i din krets. Till exempel kan DALI gränssnittet linjerna vara ansluten till DALI linjer gränssnittet krets och makten regulatorer skede kan anslutas till motsvarande Kraftomriktare stadium i din kretskonstruktion.
  5.
  Skriv programvara för att styra receivern. När du har din maskinvaruanslutningar utformade, kan du skriva programvara för att styra AVR enheten att uppnå dina specifika mål kretskonstruktion. Programvaran kommer att bero på din specifika krets konfiguration, t. ex. lampa, frekvens av verksamhet, antal omvandlare etapper, etc. AVR programvara kan skrivas i assembler eller högnivåspråk som C programmeringsspråk. Du måste skriva mjukvara rutiner för att styra tidpunkten för signalerna från mikrokontroller till ballast krets. Den Atmel webbplats har ballast ansökan anteckningar, inklusive programvara exempel, finns att ladda ner gratis.
  6.
  Programmera AVR mikrokontroller och börja testa din ballast krets. Du vill programmera receivern, den mjukvara skriven i föregående steg sammanställs och lagras i receiverns programminne.

  Tips och varningar


 • Atmel erbjuder en AVR ballast demo kit, kallad ATAVRFBKIT.
 • Design med tester i åtanke. Kom upp med en plan för att testa varje krets avsnitt eller kodavsnitt som en enhet.
 • Det finns hobby webbplatser, till exempel AVRFreaks. com, ägnas åt AVR mikrokontroller. Kontrollera forum där om hjälp om du fastnar med AVR maskin-eller programvara.
 • Lysrör innebär hög spänning och det finns en möjlighet att få skadas eller dödas av elektriska stötar. Var ytterst försiktig när det handlar om höga spänningar.
 • Om du inte är erfaren med elektronik eller elektriska system, bör du förmodligen fungera på ett lysrör projekt med hjälp av en mer erfaren person.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du tar bort en ThinkPad tangentbord

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med dator överspänningsskydd
 • hur man installerar en HP psc 2410 photosmart patron bläck
 • hur du uppdaterar vrå firmware till version 1.4
 • Compaq C300 laptop tangentbord ersättning
 • hur man byter hårddisk i en Dell Latitude C600 laptop
 • hur man fyller Lexmark X5450 skrivare bläckpatroner
 • hur man byter en stationär minne
 • hur man rengör en Dell A920 skrivare
 • Mer information om Compaq DESKPRO datorer
 • hur videoinspelning med Rage 128 Pro grafikkort