Dator > hur man bygger ett riktigt snabbt cool laptop

 • hur man bygger ett riktigt snabbt cool laptop


 • Bärbara datorer som enskilda bitar av hårdvara är alldeles för komplicerade att bygga självständigt för den genomsnittlige användaren. Utbildnings-och bakgrundsinformation som krävs i datalogi och maskinteknik gör det omöjligt för alla utom dem som är karriär-orienterad i den riktningen att lära, ändå är det möjligt att avsevärt påskynda en dator med ett antal användbara add-ons och att . stil den bärbara datorn så att den passar din personliga smak

  Du behöver:.
  penna
  Papper.
  Skruvmejsel.
  Extern hårddisk, 60 GB eller större.
  Ytterligare RAM 1GB eller större.
  Dekaler.


  1.
  Kontrollera Random Access Memory (RAM) och totalt tillgängliga lagringsutrymme på din dator. RAM är processorkraften i datorn. Som jämförelse är lagring på din dator den totala mängden information och innehåll som datorn kan hålla om på eller av. Om du uppgraderar båda, då din dator kommer att lagra mer information och bearbeta den snabbare, vilket resulterar i en mycket snabbare dator. För att kontrollera RAM och total lagring, konsultera instruktionsboken eller skriv modellnumret finns på baksidan av den bärbara datorn i "Sök" område på webbplatsen för ditt tillverkaren. Till exempel, om din bärbara dator är tillverkad av Hewlett-Packard, sök sedan efter modellen på hp. com. Skriv ner siffrorna.
  2.
  Förvärva ytterligare RAM-minne. Se till att RAM-minne du får är kompatibel med din dator. Dubbelkolla att RAM-minnet du köper är större än din nuvarande RAM. (Se Resurser)
  3.
  Koppla laptop från strömkällan och ta bort eventuella statiska kläder och ämnen från området (t. ex. ull kläder). Ta bort alla magneter från området också.
  4.
  Använd skruvmejsel för att ta bort botten laptop hölje. RAM-ser ut som en tunn (1 /10 av en centimeter) kort (2 till 4 centimeter) chip. Om det finns en extra kortplats bredvid den gamla RAM, skjut sedan det nya RAM tills du hör ett litet klick. Det finns vanligtvis ett par ejektor klipp skåror för att hjälpa hålla RAM på plats. Om RAM sitter ordentligt, så borde det vara fastlåst. Om du bara har ett RAM-kortplatsen och ta sedan bort ejektorn klipp med fingrarna och ta den gamla RAM ut. Sätt i det nya RAM i spåret av den gamla RAM. Placera hölje tillbaka på bärbar dator och använda skruvmejsel för att fästa höljet.
  5.
  Skaffa en extern hårddisk. Den externa hårddisken bör vara minst 60 GB eller mer och kan hittas på nästan alla stora elektroniska varor butik. Kontrollera att hårddisken är lämplig för din dator om du har en PC eller en Apple-dator.
  6.
  Slå på datorn och anslut Universal Serial Bus (USB) bifogad fil som kommer med den externa hårddisken i din dator. Datorn kommer att ta en stund att känna igen hårddisken. När den gör det, gå till antingen "Den här datorn" på Windows eller Apple-ikonen på Mac och dubbelklicka på hårddisken för att visa dess innehåll. Gå igenom dina filer och kopiera vad du kan på den nya hårddisken genom att klicka och sedan dra filerna till hårddisken. Ta bort vad du inte vill alls. Denna process kommer att avsevärt påskynda din dator.
  7.
  Fäst dekaler till din dator på baksidan. Undvik att placera dekaler på datorn vent, batteriet eller skärmen. Datorn ska nu vara mycket snabb och passar din smak.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:grafikkort: DDR vs DDR2

Relaterade artiklar


 • Defragmentera utan skadestånd
 • hur man bygger en media server dator
 • Hur du donerar används datorutrustning
 • hur man ändrar skrivskyddet på ett Memory Stick
 • hur man gör en PS2 till PC-controller converter
 • hur man loggar in på Konica Minolta bizhub
 • hur man installerar RAM i en MSI gx 700
 • hur man identifierar de hamnar på en bärbar dator
 • hur du ställer in ett modem för att ansluta vid vissa varvtal
 • Hur man testar om ett Ethernet-kort är bra