Dator > hur man byter en Toshiba 4010cds laptop cpu

 • hur man byter en Toshiba 4010cds laptop cpu


 • Din bärbara dator CPU (Central Processing Unit) chip avgör till stor del hur snabbt din dators programvara kommer att köras. Toshiba Portege 4010 laptop infördes 2002 som en Toshiba mest bärbara laptop enhet. De 4. 010 laptop är inbyggt med en Intel 933MHz processor chip. Även var 933MHz processor tillräckligt snabbt för tiden, lyckas man inte hålla upp till de två till fyra GHz-processorer som används av nyare bärbara datorer. Uppgradering av CPU-chip innebär att du måste helt isär den bärbara datorn för att få tillgång till CPU.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Plektrum eller kreditkort.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, koppla ur alla kablar och stäng LCD-skärmen. Placera den bärbara datorn nedåt med framsidan mot dig. Ta ut batteriet ur den bärbara nedre höljet.
  2.
  Leta reda på trådlösa kortet täcker i det övre högra hörnet av den bärbara datorn botten hölje. Ta bort de två behåller Phillips-skruvarna från locket och ta sedan bort locket från den bärbara datorn. Koppla de två antennkablarna från det trådlösa kortet. Ta bort den trådlösa kortet ur facket.
  3.
  Leta reda på hårddisken locket på nedre högra hörnet laptop botten hölje. Ta bort de två Phillips-skruvarna från hårddisken locket. Skjut luckan till höger, och ta bort den från den bärbara datorn höljet. Ta tag i toppen av hårddisken och skjut den åt höger tills den kopplas bort från dess poler. Ta tag i kanterna på hårddisken lyft ur facket och ställ den åt sidan.
  4.
  Leta reda på DVD-enheten på vänster sida av den bärbara datorn botten hölje. Ta tag i gjutna grepp på vänster sida av den bärbara datorn botten hölje nära DVD-enhetens öppning. Skjut in enheten ur facket och ställ den åt sidan. Ta bort de sju återstående Phillips-skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn.
  5.
  Placera den bärbara datorn med framsidan upp, och sedan öppnar LCD-skärmen. Sätt en liten, platt skruvmejsel i den högra sidan av plast tangentbordet bezel. Tangentbordet ramen är en tunn plast remsa mellan tangentbordet och LCD-skärmen, som spänner bredden på den bärbara datorn. Arbeta dig till den motsatta sidan av den bärbara datorn tills ramen är helt skild från den bärbara datorn höljet. Ställ den åt sidan.
  6.
  Ta bort de två Phillips-skruvar säkra tangentbordet till den bärbara datorns bas. Ta tag i tangentbordet från bakom den översta raden av tangenter, luta den uppåt och sedan placera det nedåt över Handlovsstödets. Leta reda på tangentbordets flatkabeln på undersidan av tangentbordet. Följ flatkabeln till där den ansluter till moderkortet, och sedan koppla ur den. Ta sedan bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  7.
  Leta reda på RAM-modul i det övre vänstra hörnet av det övre höljet. Lyft upp svart plast lock, och sedan sprida behålla flikarna på varje sida av modulen. Luta modulen på en 30-graders vinkel och dra ut den ur minnet facket.
  8.
  Koppla den vänstra högtalarkabeln inifrån minnesplatsen. Leta reda på svart plast luckan på övre högra hörnet på den bärbara datorn höljet. Koppla den högra högtalaren kabeln från moderkortet.
  9.
  Ta bort de tre Phillips-skruvar nära botten på den övre höljet. Sätt in en gitarr plocka, eller kreditkort, i globlinjen separera den övre höljet från botten höljet. Bänd upp Handlovsstödets och leta och koppla bort styrplattan kabeln ansluten till moderkortet från undersidan av Handlovsstödets församlingen. Ta bort Handlovsstödets från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  10.
  Bort de åtta Phillips-skruvar från det övre höljet församling. Leta reda på LCD-video kabel som går från den vänstra sidan av skärmen. Följ kabeln till där den ansluter till moderkortet. Koppla bort LCD videokabeln från moderkortet. Ta tag i sidorna av LCD-panelen, och lyft sedan av den i den bärbara datorns bas och den åt sidan.
  11.
  Ta bort Phillips-skruvarna säkra kylning församling CPU-fläkt till moderkort. Koppla bort kabeln kyla fläkten ström från moderkortet, och sedan ta bort kylfläkten från den bärbara datorn. Detta kommer att avslöja CPU chip.
  12.
  Använd en platt skruvmejsel för att sätta på CPU chip låsskruv i moturs riktning tills processorn är bortkopplad från sin sockel. Lyft CPU ur moderkortet och ställ den åt sidan.
  13.
  Installera den nya processorn chip genom att upprepa detta i omvänd ordning.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man skriver till SD micro kort

Relaterade artiklar


 • Hur man testar fax modem
 • hur att torka en HP Pavilion Slimline s7520n pc
 • hur man installerar en 3-d grafikkort
 • Canon BJC 2000 skrivare felsökning
 • hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista
 • hur man ansluter en TV till en dator med DVI-kontakt
 • Hur får man en inkörsport anteckningsbok att springa snabbare
 • canon ip 2600 bläck Refill instruktioner
 • Sony Vaio PCG-z505r felsökning
 • hur man rengör ScanSnap