Dator > typer av CPU kylning

 • typer av CPU kylning


 • Modern dator-processorerna finns i tusentals klockcykler per sekund, vilket ger en enorm värme medan du gör det. På grund av den värme som avges från processorer, kräver de kyla för att hålla sig inom rätt temperaturområde och undvika skador. Det finns flera alternativ för att hålla en CPU cool, och varje erbjuder sin egen kombination av pris, ljudnivå och prestanda.

  Passiv kylfläns Kylning

  en kylfläns består av en metall block som fäster ordentligt på processorn , och många tunna fenor. Kylare dra bort värmen från en processor genom att öka mängden tillgängliga ytan för värmen att försvinna i luften. Billig kylare är tillverkade av aluminium, medan kylare som är dyrare är gjorda av koppar, som leder värme lättare. Passiv kylare inte använder fläktar för att tvinga varm luft bort från fenor, förlitar sig istället på andra fans i datorn såsom kraftförsörjning frånluftsfläkt. Passiv kylare vanligtvis används i datorer optimerade för tyst drift, och är mest effektiva när det paras ihop med låg effekt processorer.

  Aktiv Fläktkylning

  I aktiv fläktkylning, driver en fläkt varmluft från fenor en kylfläns. Utformningen av aktiva kylsystem varierar kraftigt. Vissa utnyttja mindre kylflänsar och högt, kraftfulla fläktar. Andra par väldigt effektiv kylare med stora, långsamma fans. Stora fans kan röra sig så mycket luft som små samtidigt som snurrar med lägre hastighet, vilket gör kombinationen av en stor fläkt en effektiv kylfläns effektivt för att sänka ljudnivån från en dator.

  Vattenkylning

  Air bedriver lätt värme , men vatten är ännu bättre. Även att använda vatten för att kyla elektroniska komponenter kan verka kontraproduktivt intuitiv, många använder denna riskabla metod för kylning av sina datorer, eftersom det kan kraftigt minska temperaturen på processorn, grafikkortet och moderkort chipset. I ett vatten kylsystem, slangar skickar vatten över komponenterna i datorn. Värmen produceras av komponenter överföringar till vattnet, och vattnet pumpas ut till en radiator-vilket är, i själva verket en mycket stor kylfläns-och återvänt till insidan av datorn. Entusiaster använder ofta vattenkylning när du konfigurerar sina processorer för att köra på högre än deras normala hastigheter. Denna verksamhet är "överklockning. "

  Peltier Kylning

  I ett Peltier CPU kylsystem, som kallas ett elektriskt fenomen i Peltier effekt överför värme ur processorn med hjälp av en termoelektrisk element. Huvudsak är ett Peltier-CPU-kylare ett litet kylskåp utan vätska. Peltier CPU-kylare är inte vanliga, eftersom kondens som de skapar kan förstöra en dator utan noggrann planering och design.

  ångfasen kyl

  En ångfasen CPU-kylare sänker temperaturen av en processor med samma teknik som kylskåpet i köket. En kylvätska passerar över CPU, där den blir till gas. Gasen flyttar till en kompressor och sedan till en kondensor där den omvandlas till en vätska och återvände till CPU. Ångfasen CPU kylning är dyrt att genomföra, och som Peltier kylning, åtgärder måste vidtas för att förhindra kondens från datorn skadas. Däremot kan ångfasen kyl tillåta datorentusiaster att uppnå betydligt högre överklockade hastigheter än vad som vore möjligt med konventionell luft eller vattenkylning.

  Extrem Kyla

  Överklockning är en populär hobby bland datorentusiaster, och regelbundna tävlingar hålls för att avgöra vem som kan nå den högsta klockfrekvenser. När priser och rätten att skryta är på linjen, kommer ingen vanlig CPU kylmetod göra. I tävlingar, är komprimerad flytande kväve blästrade över ytan av en CPU, frysning det nästan -200 grader Celsius. Under 2003 använde entusiasten webbplats Tom's Hardware Guide denna teknik för att nå en klockfrekvens på 5,25 GHz med en Intel Pentium 4-processor. Den normala hastigheten på processorn var 3,4 GHz.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur reparera bakgrundsbelysningen på en hp pavilion ze1210 laptop

Relaterade artiklar


 • vad är en diod församling?
 • hur man kan öka RAM på en Compaq Presario från 248 MB till 512 MB
 • hur man återställer trumman på en OKI Printing Solutions laserskrivare
 • felsökning av högtalare för en omformaterad dator
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • hur man använder flera bildskärmar med bärbara datorer
 • hur man använder ett minne på en Dell-dator
 • hur man byter ett tangentbord på en Dell Inspiron 2650
 • hur man använder en flash-enhet för att lagra data med grafik
 • hur till återvinna partitionsinformation