Dator > delar av en laptop mus

 • delar av en laptop mus


 • Du behöver:
  dator med Windows XP som operativsystem
  . Trådlös skrivare.

  Möss tjäna en viktig roll i interaktionen med datorer, ger en fritt formulerad och mångsidig gränssnitt. De flesta datoranvändare omedelbart redovisa de delar som externt komponera möss-den rundade skal och klicka på knappar-men mer går under ytan än du kanske tror. Bärbara möss dela de grundläggande byggelement och delar av full storlek möss, den enda skillnaden är att bärbara möss-som bärbara datorer datorer-tenderar att tillgodose mot portabilitet.

  Innards

  inälvsprodukter av en laptop mus-de delar som finns inom dess plastskal-gör att den fungerar. De flesta bärbara möss har en av två typer av sensorer, eller den del av musen som spårar rörelser och översätter den till skärmen. Vissa möss anställa en mekanisk rullande gummiboll inneslutna i ett plasthölje lucka medan andra, oftast nyare, möss använda optiska elektroniska sensorer. Dessa sensorer anställa en glödande lysdioder, eller LED, laser som har inga rörliga delar. Mus sensorer skicka uppgifter till "hjärnor" på musen, en tryckt, harts-belagd kretskort som har ett gränssnitt integrerad krets. Kretsen samlar in data i form av rörelse och överför den via foto transistorer till laptop: s dataströmmen. Metall och plast delar som interagerar med kretskortet är elektriska motstånd, kondensatorer, oscillatorer och integrerade kretsar tillverkade av metall, plast och kisel. För att passa dess kompakta hölje, inälvsprodukter av en bärbar dator mus är mindre än en stationär mus.

  Foderrör

  Hårdplast komponerar det yttre skalet av en laptop mus. Akrylnitril-butadien-styren står vanligen denna plast. Höljet har en rundad form som konturer till människans hand, platt på botten där den rullande bollen eller LED-ljus är utsatt för. Nära framför en laptop mus, under det område där användarens fingrar falla, har enheten vanligtvis två knappar. När man trycker på dessa knappar utlösa små elektriska växlar i musens inälvsprodukter. Möss som gjorts av datortillverkaren Apple-används ofta med företagets bärbara linje-har endast en stor knapp. Musen centrala läge värdar ofta ett rullhjul, en gummiklädd hjul som tillåter användare att bläddra upp och ner bildskärmar. På bärbara möss tar höljet i allmänhet en kompakt form med fokus på portabilitet

  Anslutning

  Många bärbara möss ansluta till bärbara datorer via en lång utstickande wire -. Svans-liknande ledare som ger objektet sin mus- utseende-som slutar i någon slags kontakt, oftast en Universal Serial Bus, eller USB, anslutning. För tydlighetens portabilitet, laptop möss ofta trådlöst. I detta fall har kroppen på musen också en liten sändare, oftast på baksidan, och kommer med ytterligare ett föremål som kortsluter i form av en liten USB-mottagare.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:problem med monitorhögtalare

Relaterade artiklar


 • hur man kontrollerar wattal en dator nätaggregat
 • Hur man monterar en usb-enhet i Ubuntu
 • hur man rengör fläkten i min dator
 • hur man öppnar upp en hp57 patron
 • hur man återställer en barnvagn på en mini mac
 • hur man rengör en Dell laptop tangentbord
 • hur du formaterar en 4 gigabyte SD-kort
 • ominstallation ett tangentbord
 • hur man köper Inkjet tonerkassetter
 • vad som gör en bärbar dator varm?