Dator > hur man bygger ett 4u rackmonterad dator

  • hur man bygger ett 4u rackmonterad dator


  • 4U rackmonterade servrar är några av de största server datorer på marknaden. De är också mycket tillförlitliga eftersom deras stora formfaktor ger mycket luftflöde jämfört med 1U eller 2U-servrarna. Ju högre siffra föregående "U", det bredare servern (se Resurser för att jämföra). Dessutom 4U servrar är mycket tystare än mindre rackmonterade servrar, vilket kan låta nästan som jetmotorer. Den enda nackdelen med 4U servrar är att de tar upp mer plats än tunnare servrar

    Du behöver:.
    Rack som stöder 4U servrar.
    4U-servern fall.
    Moderkort.
    Hårddisk (ar).
    Optiska enheten.
    Redundant strömförsörjning.
    CPU-kylare (s).


    1.
    Fullgöra alla statisk elektricitet från dig genom att röra vid ett jordat metallföremål, till exempel ett dörrhandtag. Arbete i ett område som inte har någon matta.
    2.
    Öppna 4U-servern fallet och installerar den första strömmen till utrymmet. De flesta 4U servrar har utrymmen för backup strömförsörjning. Installera redundant strömförsörjning /leveranser rekommenderas.
    3.
    Ta moderkortet och montera alla nödvändiga delar för att det, inklusive processor (er), minnen och processor kylare (s).
    4.
    Rikta moderkortet till stöd på 4U rackmonterade fallet. Fäst skruvarna till stöd och kontrollera noga för stabilitet, om moderkortet rör fallet, kan det orsaka en kortslutning, förstöra det mesta av systemet
    5
    Fäst alla hårt. . enheterna för att spåren i målet. Placera den optiska enheten i utrymmet.
    6.
    Fäst alla kablar från nätaggregatet till moderkortet, hårddiskar, optiska enheter och andra komponenter du kan ha i ditt fall. Anslut alla data kablar från den optiska enheten och hårddiskar till moderkortet. Koppla på strömbrytaren, Power LED, reset-knappen, reset-LED och andra brytare till moderkortet.
    7.
    Dubbelkolla alla anslutningar. Stäng 4U rackmonterade fallet. Öppna ditt rack och gör nödvändiga förberedelser för servern. Placera 4U rackmonterad server i racket och stäng det. Anslut strömkabeln till servern från baksidan av racket.
    8.
    Slå på din dator. Installera oavsett serverprogramvaran som du har valt på servern. Server-programvaran är mycket komplicerat, om du inte vet något om server operativsystem och andra program server, och ändå vill bygga servern utan någon hjälp, kan du köpa den användarvänliga Windows Server-programvaran. Tar dock Microsoft nytta av din oerfarenhet och debiterar dig över $ 500 för sina grundläggande serverprogramvara.

    tips och varningar


  • Du måste läsa manualen för varje komponent i datorn som server komponenter är mycket mer komplicerade än de i vanliga stationära datorer. Om du är osäker på vad du gör, ta hjälp av någon som har arbetat med servrar innan.
  • Om du planerar att bygga en 4U server, dra nytta av den la luftflödet och köpa ett ATX moderkort (stöder 8 core system) eller en Quad Moderkort (supports16 core system).
  • Om den server som du bygger är för en webbplats som behöver vara upp 24 /7, investera i några hårda företagsnivå enheter, som är mycket mer tillförlitliga än de konventionella hårddiskar i stationära datorer.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man kopierar svartvita foton





Relaterade artiklar


  • hur man byter en Compaq laptop skärm
  • dubbelkärnig processor råd
  • hur man kan förbättra mottagningen luft-kort
  • hur man hittar min disk id
  • hur man använder min tv som datorskärm
  • Hur man vet om din dator behöver ett nytt ljudkort
  • hur man identifierar värden RAM-minne
  • hur man byter tangentbord i en Compaq laptop
  • hur man hittar billiga bärbara datorer
  • hur man ansluter en bärbar dator till en TV RGB-kabel