Dator > hur vattentät en bärbar dator

 • hur vattentät en bärbar dator


 • De flesta nya bärbara datorer är mer hållbara än sina föregångare, men problemet om hur man skyddar komponenterna mot fukt fortfarande existerar. Ett fåtal leverantörer som Terralogic, Panasonic och Rugged bärbara datorer har investerat mycket i forskning för att göra vattentäta bärbara datorer en verklighet för konsumenter som är villiga att betala extra för dem. För en bråkdel av kostnaden, kan du köpa ett vattentätt fodral och göra vattentäta tangentbord och skärm täcker som skyddar din bärbara dator från oavsiktliga utsläpp och alla utom de värsta elementen.

  Du behöver:
  Vattentät laptop väska eller fall
  . Silikon eller klar plast tangentbordet täcka.
  36 -. Av 22-tums bit klar, tunn vinyl folier
  Klar halv tum vinyl plast eltejp.

  Kommersiella Vattentätning Solutions


  1.
  Leta upp och köpa en vattentät väska eller fodral som passar din bärbara dator , och alltid förvara och transportera den bärbara datorn i det. Använd leverantörens instruktioner för att mäta den bärbara datorn mått för att säkerställa bästa passform.
  2.
  Leta upp och köpa en silikon eller genomskinlig plast tangentbordslocket som passar din laptop, och placera den över tangentbordet när du skriver. Detta kommer att förhindra vätskor rinner via tangentbordet.
  3.
  Leta upp och köpa en vattentät laptop hud som passar din bärbara dator, och följa den till toppen och botten halvor av ärendet. Skins tätning höljet sömmarna mot fukt tränga.
  4.
  Leta upp och köpa en vattentät beskyddare laptop skärm och följa den till skärmen för att skydda mot stänk och fukt läckage.

  Skapa en Vattenskyddstak


  1.
  Mät längd och bredd på den bärbara datorn täcka toppstycket. För längden, öppna den bärbara datorn och börja på insidan av locket (under skärmen), fortsätta över toppen av skärmen och hela vägen ner till botten av locket utanför kanten.

  2.
  Mät längden på den bärbara datorn täcker underdelen. För längden. Mått från överkant på tangentbordet hela vägen runt till baksidan av den bärbara datorn botten.
  3
  Stäng laptop, mäta bredden från sida till sida, och lägga en tum till den. Detta kommer att bredden både bitar av vattenfast laptop lock.
  4.
  Skär vinyl plåten i två delar till längder och bredder dina mått. Du kommer att svepa dessa runt den bärbara datorn lock och botten för att hindra fukt eller spill.
  5.
  Center arken på bredden (det ska vara överhäng), linda dem runt de delar du mätt dem för och fäst dem i båda ändar med tydliga eltejp.

  tips och varningar


 • Undvik att täcka helt alla ventilationshål på den bärbara datorn botten eller tillbaka. Använd sax för att klippa ventilation tillgång till i plåten om det behövs.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man installerar en trådlös skrivarserver

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om en begagnad laptop hårddisk är bra eller dåligt?
 • hur man rengör verktyg för Mac-datorer
 • instruktioner för att ersätta en skärm på en Dell Inspiron laptop
 • hur du överför data från dator till dator
 • skillnaden mellan optisk och lasermöss
 • hur man använder en FireWire-kabel för att flytta data
 • compaq desktop täcka öppning av
 • Lista över HP bläckstråleskrivare
 • kan du ersätta en onboard grafikkort?
 • Hur du tar av och på en bärbar dator nyckel