Dator > hög upplösning kontra lågupplöst

 • hög upplösning kontra lågupplöst


 • Resolution handlar om tydlighet och fokus på en digital bild. Vanligtvis hänvisar till digitala bilder, men resolutionen också kan tillämpas på datorskärmar och funktionerna i deras skärmar. Båda monitorerna och digitala bilder utveckla allt högre upplösningar som teknologin utvecklas

  Pixels

  En pixel är en viktig byggsten av något slag. av upplösning, och hänvisar till en enda punkt på bilden. Pixlar är små enheter som används för att visa särskilda färger och nyanser-när det tas tillsammans i tusentals eller miljontals, utgör de en komplett bild. Det finns olika typer av pixlar baserade på olika typer av teknik, och vissa är bättre på att bilda skarpa eller ljusa bilder än andra, men alla fungerar på samma sätt för att skapa bilden. Fler pixlar närmare varandra normalt innebär en högre upplösning.

  Skriva

  När resolution tillämpas på utskrift av bilder, termer förändring och skrivaren kvalitet blir viktigt. En skrivares kapacitet att producera bilder med hög dpi, eller punkter per tum, är viktigast när man bedömer upplösning. Skrivare som att skriva ut bilder med låg dpi (t. ex. 150) ger bilder av låg kvalitet. Ju fler punkter per tum, desto högre upplösning. Fotoskrivare specialiserade på hög DPI, men också använda speciella bläck och papper som gör att bläcket till Bond tydligare. Scanning också bedöms av dpi.

  Hög upplösning

  Eftersom tekniken ständigt förändras, finns det ingen enskild regel för hur många pixlar definierar en högupplöst bild eller video. Ju fler pixlar desto bättre bild tenderar att vara, men det finns vissa ge och ta. I många datorer är 800x600 upplösning (antalet pixlar, horisontellt och vertikalt) anses genomsnittlig eller ganska hög. Datorer med färg system som använder 16 till 24 bitar per bildpunkt också producerar mycket högkvalitativa bilder.

  Låg upplösning

  Låg upplösning skiljer sig också överväger teknik. Vanliga VGA presentationssystem 640 x 480 pixlars upplösning, som en gång ansågs genomsnittet men är snabbt bleknar till låg upplösning som nya och bättre system utvecklas.

  Bildupplösning

  När det gäller bilderna, det finns en ge och ta för utvecklas till högre upplösning. Bilden i sig har oftast en uppsättning upplösning, baserat på ett visst antal pixlar som kan porträttera baserat på hur det fångats och återges. Öka upplösning krymper bilden. Minska upplösningen tenderar att göra bilden större, men det blir suddiga.


Previous:biometriska fingeravtryck bildläsare Fördelar & Nackdelar Next:hur man fixar en Compaq anslutning laptop

Relaterade artiklar


 • RS-232 till USB konvertering
 • Hur du ser på filmer på en dator genom att köra en kabel från datorn till TV
 • hur man beräknar strömförbrukningen av en dator
 • hur man använder ett minne testare
 • hur du kan hjälpa din bärbara dator batteriet räcka längre
 • Lägga till en andra SATA-hårddisk till en Dell Dimension 9100 dator
 • hur du ökar din laptop batteriets driftstid
 • skillnader mellan DSL och kabelanslutningarna för pc
 • hur man köper stationära datorer från ebay
 • hur man använder en spelkontroll med pc-spel