Dator > Syftet med kortplatser

 • Syftet med kortplatser


 • En expansion slot är en del av datorns moderkort där du kan fästa ytterligare kretskort för att öka funktionalitet och prestanda på din dator. Expansionsplatser är i allmänhet endast finns på tornet datorer, inte på bärbara datorer eller netbooks på grund av storlek frågor. Dessa tider kommer att vara tillgänglig genom att öppna ditt torn och även ta bort en liten metall eller plast skylten på baksidan av ditt torn så eventuella externa komponenter av dina expansion, t ex hamnar, kommer att bli tillgängliga

  kortplatser

  När du öppnar datorn torn och lokalisera ditt moderkort, kommer du förmodligen se några långa, tunna öppningar som gör att du kan koppla in expansionskort. Dessa tider hur datorn läser saker som grafikkort, ljudkort och nätverkskort. Du kan också använda en ledig plats att lägga till ett minne expansion till din dator som kan förbättra prestanda. Dessa kort passar lätt in i deras utsedda hål och är på plats genom antingen en skruv eller klämmor där en expansion kortets fysiska gränssnittet sticker ut från baksidan av ditt system torn.

  Standards

  Det finns många olika standarder i samband med expansionsplatser. Även alltför många för att nämna dem alla, de vanligaste standarderna är PCI, PCI Express och AGP. En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper nya uppgraderingar för kortplatser är vilken typ av standard din plats följer. Till exempel kan du ansluta inte ett kort gjort för PCI Express-kortplatser i en AGP-plats, skulle det inte passa, och om det passade, det ändå inte skulle fungera.

  PCI och PCI Express

  PCI, förkortning för Peripheral Component Interconnect, är en av de mest använda utbyggnadsplatserna på moderkort. PCI är föregångaren till PCI-Express, en mindre och snabbare version med samma grundläggande funktioner. Dessa tider används oftast för att ansluta ljudkort och nätverkskort men har andra användningsområden, som att lägga extra USB-portar. Som dataspel grafik få mer avancerade, är PCI mindre kan hantera grafikkort också, kan ännu PCI Express hantera kraftfullare grafikkort av idag.

  AGP slots

  AGP, kort för avancerad grafik hamn, är en plats som särskilt används för grafikkort. Dessa tider kan ditt kort direkt tillgång till dina datorer systemets minne, vilket påskyndar grafik bearbetning. När det gäller prestanda, AGP slots är mindre avancerade än PCI Express, som gör samma saker AGP gör men snabbare. När du använder mer än ett grafikkort är det vanligt att ha ett AGP-kort och ett PCI Express-kort, som datorer i allmänhet inte har AGP två kortplatser på moderkortet. Vissa moderkort har två PCI Express-kortplatser dock så dubbla grafikkort konfigurationer med bara PCI Express är nu ganska vanligt.

  Alternativ

  Om du inte har några öppna utbyggnadsplatserna på ditt moderkort, eller om du har en bärbar dator, fret inte. Alternativ finns tillgängliga. Några av de saker sker genom kortplatser är nu allmänt sker genom ExpressCard-och USB-slots. ExpressCard tillåta laptop-ägare att njuta av några av funktionerna som erbjuds till skrivbordet ägare genom sin expansion slots. Dessa är i grunden externt tillgängliga kortplatser som kan användas för trådlösa kort och annan kringutrustning.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:vad är bättre: tft eller lcd?

Relaterade artiklar


 • hur isär & ta isär en stationär dator
 • hur man använder Wi-Fi på Pantech 150
 • hur man ansluter en Logitech trådlöst tangentbord och mus
 • hur reparera ett fel drivrutinen på en dator
 • hur du tar bort äldre ljuddrivrutiner
 • Hur kan jag rengöra säkert min dator?
 • hur du installerar minne för en Mac mini
 • hur man skapar en systempartition
 • hur du flyttar en video från en dator till en extern hårddisk
 • Felsökning och installera ett grafikkort