Ero Rauta ja FerritinRauta ja Ferritin

Ihmiskeho koostuu eri metallikomplekseja käytetään eri prosesseissa kehossa 'järjestelmiin, merkittävin yksi on kuljetus happea veren kautta. Rauta on yleisin kaikista käytettyjen metallien elimistön. Rauta on keskeinen rooli lähes jokaisen elävän solun kehossa. ensisijaisesti käyttö raudan kompleksien on kuljettaa happea veressä ja kudoksissa.

Rauta on pääasiallinen atomi hemiryhmään, vastaava sitova molekyyli hapen keuhkoista, ja sitten kuljettaa sen kaikkiin muihin kehon solut, jotka käyttävät happea toimiakseen. Rauta auttaa tuottamaan sidekudoksen kehossa, sekä joitakin välittäjäaineiden aivoissa. Myös rauta on käyttökelpoinen pitämään immuunijärjestelmän terveenä.

Rauta on tallennettu läsnä proteiinin Ferritin, jotka on valmistettu jokaisen elävä organismi, kuten kasvit ja eläimet. Ihmiskehossa, proteiini 's käyttö on luoda tasapaino raudan ylikuormitus ja raudanpuute.Ferritiini koostuu proteiinin alayksiköiden numerointi 24 ja avain proteiinin solunsisäisen raudan varastoinnin ja pitää metallin kompleksin liukoisen, ei-toksinen muoto. Ferritiini toimii myös liikenne-agent rautaa elimistössä.

Ferritin, toisin kuin rauta, solujen sisällä, joissa on hyvin pieni määrä tavataan veressä. On mahdollista saada kohonneita määriä ferritiinipitoisuuden kehossa kun rauta tasot pysyvät normaaleina. Tämä on yleensä seurausta tulehduksen elimiin, jotka sisältävät proteiinin, kuten pernasta, maksasta ja luuytimessä.
Varten rauta varastoinnin, ferritiini on pallomainen muoto, joka on ontto, jossa rauta on tallennettu aikana hapetustilassa. Rauta on muuttunut Fe (III) ja Fe (II) hapetustilassa ennen kuin se vapauttaa proteiini.

testit
Testit seerumin ferritiini ja seerumin rauta suorittaa tason määrittämiseksi rautavarastojen ja veren rautapitoisuus kehossa vastaavasti. Usein kaksi testiä tilattu, mutta ei aina, vahvistaa vakavuudesta joko puutos tai ylikuormitus rautaa yhdessä 'kehon.

Yhteenveto
Rauta on metallikompleksi taas ferritiini on proteiini.
Ferritiini tallentaa raudan ja antaa tasapainoisesti raudan ylikuormitus ja puute.
Ferritiini on tallennettu soluissa, kun taas rauta vapautuu vereen ja kudoksiin, jotka tarvitsevat sitä.