Ero FMLA ja ADAFMLA vs ADA

'FMLA' tarkoittaa 'Perhe ja Medical Leave Act.' Vuonna 1993 se allekirjoitettiin laiksi. Tämä laki on erityisesti luotu käsitellä muuttuviin vastuut työntekijöiden heidän läheisiään kohtaan. 'ADA' tarkoittaa 'amerikkalaiset vammaisten Act.' Tämä laki keskittyy vammaisten, joilla on ongelmia teet normaaleja, päivittäiseen toimintaan. Tärkein ero niiden välillä on vapaan tarvitaan yksi 's itsensä ja lomaa perheensä.

Ero kahden lain riippuu siitä, onko loman haetaan työntekijälle, joka kokee tietty ehto itse tai vapaalla perheenjäsen tai puoliso kokee jonkin sairaus.

FMLA voidaan levittää millä tahansa työntekijä, joka työskentelee yrityksessä yli 50 työntekijää. Kahdentoista viikon sairauslomalle voidaan soveltaa, jos työntekijä on ollut 12 kuukautta ja vähintään 1250 tuntia. Kokonaisaika on 12 viikkoa, joita ei voida pidentää. Sitä sovelletaan, jos 50 työntekijää ovat 75 mailia työkohteessa. Vuonna ADA, lääketieteellisen loman voi hakea vain itselleen eikä jos lapsi tai puoliso tai muu perheenjäsen vaatii huomiota. Ei ole erityistä aikaa määräajan tämäntyyppisten loman. ADA voi hakea työntekijä on yritys yli 15 työntekijää ja ole maantieteellistä vaatimuksia kattavuutta.

FMLA vapaa voidaan soveltaa vakavissa terveystilanteita joita ovat: vamman, sairauden, vajaatoiminta, henkinen tai fyysinen tila ja se vaatii jatkuvaa hoitoa tai sairaalahoidon noin terveydenhuollon tarjoaja. Sairaalahoitoa tai kirurgian täyttää FMLA ole kylmä tai flunssa. ADA vapaa voidaan soveltaa fyysisesti tai lääketieteellistä heikkenemistä, mikä rajoittaa merkittävästi joitakin suuria elämän toimintaa. Non-krooninen ja väliaikaiset häiriöt eivät täytä vamma loman.Menettelyissä uudelleen, alle ADA, työnantajan on palauttamaan entiselle työntekijälle hänen / hänen alkuperäiseen asentoon ellei työnantaja voi osoittaa, että pitää tämän kannan avoin, aiheuttaa kohtuuttomia vaikeuksia. Jos ei oteta takaisin alkuperäiseen asentoon, työnantajan on siirtää työntekijä vapaaseen asentoon, onko hän / hän on paras ehdokas tähän asemaan vai ei. Vuonna FMLA, työntekijällä on uudelleen hänen / hänen alkuperäinen tai sitä vastaavaa kohtaa. Jos työntekijä ei voi suorittaa tehtävänsä hyvin, niin ne voidaan lopettaa.

FMLA edellyttää työntekijän antamaan työnantajalle kirjallinen sertifiointi tarvetta loman terveydenhuollon tarjoaja tarkistaa tarvetta. ADA kielletään työnantajaa tiedustelee vammautumisasteen. Se kieltää minkäänlaista lääkärintarkastus ellei vamma liittyy työ.

Yhteenveto:

1. FMLA voi hakea työntekijä omaan sairaus tai hoitavan perheenjäsenen kanssa sairaus; ADA voi hakea työntekijä vain omaan sairaus.
2. FMLA voi hakea työntekijä on yritys yli 50 työntekijää ja on maantieteellisiä rajoituksia; ADA voi hakea työntekijä on yritys yli 15 työntekijää ja ei ole maantieteellisiä rajoituksia.
3. FMLA voi olla enintään 12 viikon ajan; ADA ei ole aikaa rajoituksia.
4. FMLA velvoittaa työnantajan palauttamaan työntekijälle vapaan jälkeen hänen / hänen alkuperäinen tai sitä vastaavaa kohtaa. Jos työntekijä ei voi enää tehdä työtä, hän / hän voi lopetetaan; ADA velvoittaa työnantajan palauttamaan työntekijälle hänen / hänen alkuperäiseen asentoonsa, jos vapaana tai johonkin muuhun paikkaan, jossa hän / hän ei ehkä ole paras ehdokas.