Ero MDF ja lastulevyMDF vs lastulevy

Koska nopea ehtyminen massiivipuu ja vaikea saada suuria litteisiin näyttöihin, ihminen oppi luoda puu- tuotteita, jotka sopivat hänen tarpeisiinsa; näitä kutsutaan insinööripuutuotteet, joka MDF (Medium Density puukuitulevy) ja lastulevyt ovat vain kaksi esimerkkiä. Suurin ero MDF ja lastulevy on tiheys kuin entinen on paljon tiheämpi tuote kuin jälkimmäinen. Ero tiheys johtuu miten ne luodaan. Lastulevy tulee puujätettä kuten hakkeen, lastut, ja jopa sahanpuru, joita sitten käytetään hartsia ja pakattuja. Vaikka MDF menee läpi saman prosessin, se on vain puun kuidut, joita käytetään. Kuidut, uutetaan kautta kuiduttimen, ovat paljon vahvempia ja tuloksena on tasaisempi hallituksen kokoonpano.

Jotta loppukäyttäjä, tärkein ero lastulevyjen ja MDF on voimaa. Korkeampi tiheys MDF tekee vahvempi ja kestää paremmin rikkomatta kun kovassa rasituksessa. Tämä on erittäin tärkeää tehdä hyllyjä, jotka ovat menossa pitämään raskaita esineitä, kuten tölkit. Pitkien ajanjaksojen ajan, lastulevyjen voi alkaa painua vuoksi johdonmukaisesti painoa. MDF on myös altis notko mutta on kestävämpi kuin lastulevy. MDF, voit rakentaa hieman suurempi pinnat ja kärsi niin paljon SAG kuin jos rakennetaan samalla pinnalla kuin lastulevy.

Yksi alue, jossa MDF voi olla hieman huonompi kuin lastulevy on suvaitseminen ruuveja. Koska kuitujen orientaatio, on usein tarpeen porata Johtoreiän ennen ruuvaamalla MDF aluksella. Tai muuten, ruuvi voi työntää kuidut erilleen tarpeeksi aloittaa halki.Kuten aina, enemmän voimaa tulee lisää hintaa. Yleensä MDF maksaa enemmän kuin lastulevy. Mutta se silti riippuu yrityksen, joka tekee niistä sekä työnsä laatua. Nuhjuisesti rakennettu MDF voi maksaa vähemmän kuin korkealaatuisen lastulevyä, mutta se olisi myös vähemmän voimaa.

Yhteenveto:

1. MDF on tiheämpää kuin lastulevy
2. MDF on vahvempi kuin lastulevy
3. MDF ei sag niin paljon kuin lastulevy
4. MDF on alttiimpi halkaisu kuin lastulevy