Ero alumiini ja kupari WireAlumiini vs Copper Wire

Ero alumiini ja kupari lanka on suurelta osin niiden käyttö sisällä apuohjelmia, vastus, johtokyky, paino ja hinta. Alumiini on käytössä apuohjelman yritysten sähkön siirrosta lähtien 1900-luvun alussa 's. Alumiini näyttää enemmän etuja verrattuna vanhempiin kuparilankaa painon suhteen, joustavuus ja kustannukset, koska se on kevyempi, joustavampi ja vähemmän kallis.

Alumiini johdotus on parempana kuin kupari johdot paljolti nouseva tekijä kuparin hinta, ja siksi, alumiini johdot oli taloudellinen. Alumiinilejeeringit rakennus johdot, nimeltään 800 metalliseos, käytetään myös matalan jännitteen syöttölaitteiden, säästää kustannuksia verrattuna kuparia, joka on myös huomattavasti raskaampi paino samoin. Alumiini rakennus johdot on puolet painosta kuparia, jossa on 50% suurempi alue kuin kupari kuljettaa sama virta, mutta alumiinilankojen tarvita vieläkin lankatulkki kuin kupari kuljettaa samanpainoisia. Lisääntynyt kuparin hinnat ovat myös aiheuttaneet käyttää alumiinilankojen aikana 1970 's. Alumiini johdotus voi olla yhtä turvallinen kuin kupari, jos oikein asennettu, koska alumiini johdotus on anteeksiantamaton, kun on kyse virheellisestä asennuksesta.

Alumiini johdotus on 'kylmä ryömiä' ilmiöitä, kuin silloin, kun se lämpenee, se laajenee, ja se sopimukset kun jäähtynyt. On epätodennäköistä, että kupari menettää kireys kuten alumiinin. Alumiini hapettuu ja syöpyy joutuessaan kosketuksiin tietyntyyppisten metallia, kun taas kupari on turvallisempi ja myös tulenkestävä verrattuna alumiinia. Alumiini ja kupari lanka voidaan myös liittää yhteen, mutta tämä on käsiteltävä erityisen huolellisesti, koska jos johdot eivät liity toisiinsa erityistä poimu laitteita, tai antioksidantti rasva, ne syttyä, kun johdin on lämmitetty. Jotta vastata kysymykseen, että jos alumiini johdotus on yhtä hyvä kuin kupari johdot, me vastata negatiivinen. Alumiinilankojen ovat mahdolliset vaarat, ja se on alumiini 's reaktiivisuus hapen kanssa ilmaan, mikä voi aiheuttaa yhteyden ylikuumentua ja epäonnistua, ja mahdollisesti aiheuttaa tulipalon. Tästä johtuen riskitekijä, kuparilangat ovat jälleen ottanut paikan alumiinin huolimatta siitä, että alumiini on halvempaa.

Voidaan myös verrata paino ja väri kahden johtimen. Kuparilanka on raskaampi, ja alumiini on kevyempi ja hopeanharmaa. Toinen pääasiallinen ero kuparin ja alumiinin johdot on materiaalin resistanssi. Alumiini ja kupari ovat yleisimmin käytetty johtimia, jossa positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet. Kupari ei ole vain suurempi johtavuus kuin alumiini, mutta se on enemmän sitkeää, suhteellisen suuri vetolujuus, ja voidaan juottaa. Alumiini on vähemmän johtavuus, noin 60 prosenttia kuparia, mutta sen keveys mahdollistaa sen tehdä pitkään ulottuu mahdollista.

Yhteenveto:1. Alumiini johdot ovat syövyttäviä ja voivat aiheuttaa tulipalon.

2. Alumiini johdot on päällystetty rasvalla ja kytkentälaitteiden estää onnettomuutta kuumuuden.

3. Kuparijohde ovat veto- ja suurempi johtavuus kuin alumiini, joka on myös vähemmän sitkeää.

4. Alumiini johdot ovat kevyempiä kuin kupari ja tehdä pitkät jännevälit mahdollista, kun taas kuparilangat voi vastustaa enemmän kuin alumiini, ja voidaan juottaa.