Ero majoneesi ja salaattikastikeMayonnaise vs salaattikastiketta

Majoneesi on sekoitus öljyä, munankeltuainen, ja etikka tai sitruunan mehu, joka voidaan yhdistää muita aineosia, kuten mausteita ja yrttejä. Se emulgoidaan lesitiini munankeltuainen ja voi joko olla paksu tai ohut rakenne. Se on valmistettu hitaasti sekoittamalla öljyn ja munankeltuainen käyttämällä vispilällä tai haarukalla tai sähkövatkaimella. Prosessi on hidas ja on tehtävä huolellisesti saavuttaa oikea johdonmukaisuus. Sinappia voidaan lisätä seokseen auttamaan emulgoimiseksi.
Se on peräisin Espanjassa ja tunnettiin Salsa mahonesa ja tuli tunnetuksi majoneesia kuin se tiensä Ranskaan. Sieltä se tuli tunnetuksi Englannissa ja muualle maailmaan. Nykyään sitä käytetään dip tai pohja kastikkeisiin ja salaatinkastikkeet, kuten:

Fry kastike, joka on seos, majoneesi, ketsuppi, Tabasco, mausteet, ja soijakastike.
Marie Rose kastike, joka on seos, majoneesi, tomaattikastiketta, voide, ja brandy.
Ranch kastike, joka on sekoitus majoneesia, piimä tai smetana, vihreä sipuli ja mausteet.
Rouille, joka on seos, majoneesia, sahrami, paprika, ja paprika.
Salsa golf, joka on sekoitus majoneesi, ketsuppi, paprika tai oreganoa.
Kastike remoulade, joka on sekoitus majoneesi, sinappi, kurkut, kapriksia, persilja, ja anjovis.
Tartarikastike, joka on sekoitus majoneesia ja suolakurkkua.
Thousand Island kastike, joka on sekoitus majoneesi, tomaattikastiketta, chilikastike, suolakurkkua, yrttejä ja mausteita, ja muna.Thousand Island kastike on yhdenlaista salaattikastike jota käytetään parantaa makua salaatteja. On olemassa monia ainesosia, joita käytetään tekemiseen salaatinkastikkeet ja yksi yleisimmin käytetyistä raaka-aineista on majoneesi.
Salaatinkastikkeet voi olla paksu tai ohut riippuen käytetyistä ainesosista. Sen lisäksi majoneesia, yrttejä ja mausteita voidaan käyttää yhdessä suolakurkkua, pähkinät, hedelmät, öljy, etikka, sokeri, chili ja muut mausteet. Niitä käytetään laskut kasvikset ja siruja tai täytteet voileipiä. Salaatinkastikkeet voidaan pitää raikkaana sijoittamalla se jääkaapissa jäähtymään. Paitsi sen käyttö pohjana salaatinkastikkeet, majoneesi käytetään myös voileivän leviämistä.
Laman aikana useimmat ihmiset ei ole varaa ostaa majoneesia niin he kehittivät salaattikastike leviäminen, joka on valmistettu kuten majoneesi mutta on enemmän sokeria, etikkaa ja vettä vähemmän munankeltuainen tehdä halvempaa voileipä leviäminen. Se on makeampi ja Tanger kuin majoneesi.
Yhteenveto:

1. Majoneesi on sekoitus munankeltuainen, öljy ja etikka kun salaattikastike on seos, majoneesia ja useita muita ainesosia.
2. Majoneesi käytetään sandwich leviämistä ja emäksenä salaatinkastikkeet kun salaattikastike käytetään parantaa makua salaatteja.