Dator > möjliga orsaker till en långsam laptop

 • möjliga orsaker till en långsam laptop


 • Moderna bärbara datorer är extremt snabba, och om du har köpt en ny bärbar dator under de senaste åren, vet du vilket nöje det kan vara att använda ett. Att veta hur snabbt din laptop kan bara ökar frustrationen, men när du vet att det inte fungerar så som det borde. Det finns flera möjliga orsaker till en långsam laptop, och alla har sina egna sannolika symtom som du kan använda för att identifiera källan till problemet.

  Heat

  Under årens lopp har processorer för bärbara datorer blir allt snabbare medan konsumenterna har krävt lättare och tunnare maskiner. För att hålla makthungriga processorer och chipset video cool, använder en bärbar dator vanligtvis ett system med heat pipes-kopparrör fyllda med fas-byt vätska-tillsammans med minst en kylfläns och fläkt. Varje kontaktpunkt i kylsystemet måste sitta ordentligt fast mot komponenter som den kyler, och oöm behandling eller tappa kan orsaka kylsystemet att lossna. Dessutom kan damm täppa en ventil och minska effektiviteten i fläkten. Om kylsystemet i en bärbar dator är förhindrad att fullgöra på rätt sätt kommer den bärbara datorn inte att kunna fungera inom rätt temperaturområde och processorn kommer att sänka sin hastighet för att kompensera. Om den bärbara datorn känns smärtsamt varmt att röra, kan värme vara orsaken till dess långsamhet.

  Virus

  En Viruset kan bromsa även den snabbaste bärbara datorn till en genomsökning. Virus är program som löper utan att datorn ägarens tillstånd och vållar en skadlig nyttolast på maskinen. Virus kan stjäla dina lösenord och använda din Internet-anslutning för att skicka privat information till en tredje part. Oavsett programmerarens avsikt, förbrukar ett virus system resurser. Vissa förbrukar resurser så hårt att de gör på datorn nästan oanvändbar. En indikator på ett eventuellt virus är att din bärbara dator börjar dåligt resultat snart efter att du installerar ett program som du hämtat från Internet.

  Hårdvaruproblem

  ett hårdvaruproblem kan orsaka en bärbar dator för att köra långsamt. Om exempelvis hårddisken har börjat utveckla dåliga sektorer kommer operativsystemet att undvika fel vid försök att läsa och skriva data, vilket gör att hårddisken-relaterad verksamhet att ta längre tid att slutföra. Medan hårdvaruproblem kan vara svåra att diagnostisera, är Loggboken program i Windows ett verktyg som du kan använda för att avslöja källan till din bärbara långsamhet. Till exempel kan upprepas "Bad Block" meddelanden i Loggboken visar att hårddisken är sönder.

  Krävande programvara

  I vissa fall kan uppfattas laptop långsamhet inte vara resultatet av en faktisk problem med datorn , utan snarare den krävande programvara som körs på den. Till exempel de minimikrav för Windows Vista ange att datorn ska ha minst 512 MB RAM. Men under 2007 noterade dator webbplats AnandTech att enkla åtgärder såsom multitasking mellan en webbläsare och e-postklient kan ta så mycket som sex gånger längre på en dator med 512 MB som de skulle på en dator med två GB RAM. Ibland, lösa en bärbar dator prestandaproblem är lika enkelt som att uppgradera datorn.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:den bästa 4GB flash-enheter

Relaterade artiklar


 • Hur uppgraderar jag en Compaq Presario med sr5310f RAM?
 • hur man installerar en bläckpatron i en Lexmark 2470 skrivare
 • hur man ansluter en CD-RW & dvd läsare till ett moderkort
 • säkerhetskopia på datorn produkter
 • Hur byter jag en Acer Aspire 3100 CD / DVD-enheten?
 • hur man startar från en USB-hårddisk
 • Hur avgör jag symptom på en dålig BIOS-chip?
 • Hur kontrollerar jag strömmen på en Mac G4 backup batteri?
 • hur man hittar en IP-adress för en HP PSC 1200 series skrivare
 • hur du ställer in tre monitorer