Dator > hur man uppgraderar en bärbar dator att gå fortare

 • hur man uppgraderar en bärbar dator att gå fortare


 • Vissa bärbara datorer är konstruerade för enkel uppgradering och reservdelar, men generellt sett ändra delar inom en bärbar dator är inte så lätt som det är med en stationär dator. Det enklaste uppgradering som de flesta kan göra är att uppgradera Random Access Memory (RAM), eftersom de flesta laptop tillverkare sätter en platta RAM tillgång på undersidan av en laptop för att göra minst ett RAM uttag tillgänglig för användare. Andra uppgraderingar, som hårddiskar och optiska enheter, ta lite mer forskning och arbete, beroende på modell.

  Du behöver:
  liten Phillips föraren skruv


  1
  Uppgradera ditt RAM. . . Förvandla din dator över och skruva loss plattan RAM tillgång på baksidan. Om det inte är tydligt märkta, skruva loss alla tillgång plåtar och dra iväg dem för att se var RAM-minnet är belägen. Laptop RAM ser ut som en liten rektangulär kretskort med chips på båda sidor och klipp hålla dem på plats. Dra klippen tillbaka och pop ut RAM-minnen. Om du bara hittar en, betyder att andra är placerad under tangentbordet, vilket inte är ett enkelt ställe att få tillgång till. Notera vilken typ av RAM-minne din bärbara dator använder och leta efter samma typ, men med högre kapacitet belopp. Till exempel, när uppgradera en bärbar dator som för närvarande använder 1 gigabyte (GB) dubbel datahastighet 2 (DDR2) 800 megahertz (MHz) RAM, köpa andra DDR2 800MHz RAM med en större mängd gigabyte på den, liksom 2 GB.

  2.
  Uppgradera din hårddisk. Laptop Hårddiskar generellt köra på 5. 400 varv per minut (RPM), men 7200 RPM bärbara hårddiskar också finns. Dessa äter upp mer batteri, men de kör fortare. Se till att du kan komma åt hårddisken utan alltför mycket besvär innan du köper en ny, eftersom inte alla bärbara datorer är designade med enheten byte i åtanke. Gå till din bärbara dator tillverkarens hemsida, skriv in modellnummer och titta igenom den medföljande handböckerna om du behöver hjälp. När du är klar dra ut hårddisken och ta bort den från sin caddie med en liten Phillips förare skruv. Fäst fast hållaren på den nya hårddisken och skjut den på hårddisken facket försiktigt. Om det inte går i alla vägen, dra tillbaka ut och kontrollera att Caddy är på riktigt och att inga stift är böjda.
  3.
  uppgraderar den optiska enheten. Optiska enheter är dina skivenheter, t. ex. en CD-läsare och författare eller en DVD-spelare. Äldre enheter med långsammare att läsa och skriva hastigheter kan uppgraderas, men kontrollera alltid först. Hitta din bärbara dator specifikationer och läsa vad de högsta modellen av optiska enheten som transporterades ut med den modellen, detta är din mest pålitlig guide för enhet kompatibilitet. Endast köpa omriktare tillverkas för just din laptop modell, eftersom anslutningar är olika mellan märken och modeller. Köp enheten och ställ den åt sidan. Vänd över din bärbara dator och leta efter några skruvar nära den optiska enheten och ta bort dem. Vissa bärbara datorer har bara en spärr utan skruvar. Dra ut enheten och ersätta det med din nya enhet.

  Tips och varningar


 • Dubbelkolla förenlighet delar innan man köper något. Tillverkarens manualer, som finns på deras webbplatser, är de mest tillförlitliga källor för information om delar kompatibilitet. Deras webbplatser säljer ofta modellspecifika delar också.
 • alltid bort nätadaptern och batteriet innan du utför laptop uppgraderingar eller reparationer. Arbetet med den bärbara datorn i en statisk-fri zon, bort från mattor och husdjur.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Inaktivera integrerade video hamnar i HP-datorer

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag en Intel 775 CPU Cooler?
 • Hur tar jag bort tangentbordet på en Acer Aspire 5600?
 • hur du köper en T3 SD-kort
 • vad är en SVGA-bildskärm?
 • hur man uppgraderar en USB-port till en TV-antenn hamn
 • hur du tar bort hårddisken från en gateway
 • hur man ansluter en trådlös mikrofon till datorn
 • hur till återvinna bilder från ett CompactFlash
 • hur du ansluter N72 till en PC
 • Hur skapar jag samlingar i Sony eReader?