Dator > hur man byter en trasig LCD

 • hur man byter en trasig LCD


 • När en Liquid Crystal Display (LCD) pauser, som ofta innebär slutet på denna bildskärm eller bärbar dator. När det gäller bärbara datorer, som ersätter den LCD är billigare än att köpa en helt ny dator. Beroende på modell och skärmstorlek, och med augusti 2010, LCD en ersättare skärm kostar ca $ 100. Med lite tålamod och en uppsättning stadiga händer, ta bort den gamla LCD och sätta i en ny är möjligt att göra själv, utan behov av en dyr verkstad

  Du behöver:
  Liten, Phillips-skruvmejsel .


  1.
  Forskning och köpa din ersättare LCD-skärmen. Hitta din skärm delnummer genom att slå upp den bärbara datorn modellnummer på tillverkarens webbplats och sedan letar efter den del nummer, som är vanligt förekommande antingen i en manual eller på en sida specifikationer. För Dells bärbara datorer är service tag nummer på undersidan av din bärbara dator speciellt användbar för forskning artikelnummer. Köp ersättande skärmen från tillverkarens webbplats eller från eBay. Fördelen med att använda eBay är att även om din bärbara dator är en gammal modell med svårt att byta ut delar, är chansen att någon fortfarande säljer den där.
  2.
  Varje dator modellen är annorlunda, så att hitta en handbok på dina specifika laptop är viktigt. Manualer är normalt tillgängliga på den bärbara datorn tillverkarens webbplats. När du är på plats, typ i antingen en modellnummer eller service tag nummer. Om du hittar en, följ dess instruktioner för att ta bort och ersätta en LCD-skärm. Om du inte hittar en handbok med denna information, följa den allmänna stegen.
  3.
  Koppla den bärbara nätadaptern och ta ut batteri för bärbar dator. Ställ den bärbara datorn upp på en plan, ren yta borta från mattor eller husdjur. Hitta något som pappersmuggar eller en tom äggkartong för att sätta skruvarna i. Börja med att ta bort bezel bit framför skärmen. Om du ser gummi gupp, ta din skruvmejsel och försiktigt plocka dessa från att exponera skruvar. Avlägsna skruvarna och försiktigt knäppa på ramen av. Ta bort alla skruvarna som håller locket och skärmen tillsammans och dra locket bort från skärmen.
  4.
  På baksidan av LCD-skärmen är en bit tejp och en platt kabel. Ta bort tejpen från kabeln och sedan försiktigt bort kabeln från skärmen. Koppla inte loss kabeln från den bärbara datorn. Koppla ur två-ledare, motljus kabeln från LCD-skärmen. Nu bör det inte finnas några kablar ansluten till LCD-skärmen.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller LCD-skärmen upp till gångjärn och metallram. Ta bort LCD och ställ den åt sidan. Ta din nya LCD-skärm och skruva in den i ramen, men ersätter inte alla delar ännu. Anslut kablarna i den nya skärmen, anslut den bärbara datorn i och slå på den. Kontrollera att den nya skärmen fungerar. Om det är, sedan ta bort alla strömkällor från den bärbara datorn igen och byta ut alla delar i omvänd ordning som du tog bort dem.

  tips och varningar


 • när du slår på en bärbar dator med utsatta delar, rör inte några kretskort. Lämna inte den bärbara datorn påslagen när du testar skärmen för mer tid än absolut nödvändigt.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:skillnaden mellan DDR1 och ddr2

Relaterade artiklar


 • hur reparera en bärbar dator lcd
 • hur du lägger till minne till en Averatec av1020-ed1
 • Hur ser jag hur mycket minne som används?
 • hur man installerar ett ljudkort i en Dell Dimension 2100
 • hur man formaterar om en Dell Dimension 9150
 • information om gamla IBM-datorer
 • hur man klona en bärbar hårddisk
 • Hur installerar jag en HP Officejet skrivare?
 • hur man byter batteriet på PMU för en PowerBook G3
 • fördelar och nackdelar med en stationär dator