Dator > Hur får jag ljud igen på min Mac PowerBook G4?

 • Hur får jag ljud igen på min Mac PowerBook G4?


 • Om ljudet plötsligt slocknar när du använder Macintosh PowerBook G4, kan det finnas en konflikt med ett program som körs samtidigt på din bärbara dator. Ljudinställningarna på den bärbara datorns systeminställningar kan konfigureras för att testa din bärbara interna högtalare samt testa din hårdvara med Apple Hardware Test. Enligt Apple PowerBook handboken, är Apple Hardware Test ett verktyg på din Mac OS X-installationsskiva som testar maskinvaran. Om ett fel hittas, skriv ner felkoden och kontakta Apple support för teknisk support. . Som en sista utväg, återställa datorns parameter RAM, eller PRAM

  Du behöver:.
  Mac OS X Install Disc 1 CD

  Felsökning


  1 .
  Tryck på volymökningen knappen som sitter till vänster om "Mata ut" knappen på tangentbordet för att testa om din volym var avstängt.
  2.
  Klicka på " Apple "-ikonen längst upp på den bärbara skärmen, och klicka på" Systeminställningar "från undermenyn. Klicka på "Sound"-ikonen i fönstret Systeminställningar, och dubbelklicka på ljudet registreringarna i varningsljud listan för att kontrollera om ljudet förlust inträffar för datorn, eller bara en viss tillämpning.
  3.
  Klicka på "Spela upp ljud effekter genom" drop-down menyn och välj "interna högtalare. " Klicka på kryssrutan bredvid "Play användare effekter gränssnitt ljud" och se till att kryssrutan bredvid "Mute" är ikryssad.
  4.
  Dra fliken på "Output Volume "bar hela vägen upp. Ta bort alla hörlurar från hörlursuttaget på din bärbara dator. Klicka på "Power"-knappen på din bärbara dator, och klicka på "Starta" på bekräftelsefönstret.
  5.
  Testa ditt ljud genom att spela musik i iTunes. Om det fortfarande inte kommer något ljud från din bärbara högtalare, sätter "Mac OS X Install Disc 1" CD i bärbara CD-enheten och starta om datorn.
  6.
  Håll "Alternativ" på tangentbordet medan datorn startar om för att starta installations-CD. Klicka på "Apply Hardware Test" och klicka på höger pilknapp. Följ testet anvisningar för att testa hårdvara, och skriv ner felkoden om Hardware Test upptäcker ett fel.
  7.
  Klicka på "Starta" för att avsluta installations-CD och starta upp datorn normalt.

  Återställ PRAM


  1.
  Klicka på "Apple" ikonen längst upp på skärmen och klickar på "Shut Down" på undermenyn. Klicka på "Avsluta" på pop-up fönster för bekräftelse.
  2.
  Tryck på "Power"-knappen för att starta upp datorn och håll ner "Command", "Option" "P" och "R" tangenterna samtidigt. Enligt Apple skall dessa knappar hålls nere innan din laptop skärm blir grått.
  3.
  Släpp tangenterna när datorn startar om sig själv. Datorn kommer att spela en start ljud när den startas om.
  4.
  Testa ditt ljud genom att spela en låt i iTunes. Om det fortfarande inget ljud, ring din lokala Apple-butik för att schemalägga en teknisk tjänst möte på Genius Bar.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man ansluter en panel usb front

Relaterade artiklar


 • Hur man återskapar en Toshiba x205
 • hur man kan få en hårddisk på nätet
 • Hur gör jag formatera om en Sony Vaio VGN-sz360p?
 • hur gör jag fylla på Canon CL-31 bläckpatroner?
 • Hur installerar jag minne i en Acer Aspire bärbar dator 3680 2249?
 • Hur installerar jag en 10 Base-T Ethernet NIC-kort?
 • Hur gör jag möjlighet att öka volymen på en laptop?
 • hur man konfigurerar en laptop touchpad
 • hur reparera en bärbar dator lcd
 • Kan jag använda en 8x tom DVD i 16x maskin?