Dator > hur man uppgraderar en Mac mini-processor

 • hur man uppgraderar en Mac mini-processor


 • Den nuvarande unibody Mac Mini säljs med en Intel Core 2 Duo-processor. Äldre modeller kan ha en "Core Duo" eller borrkärna chip som har blivit föråldrade. För att kontrollera vilken processor datorn har, klicka på "Apple"-logotypen på vänster sida i menyraden och välj "Om denna Mac". Om din modell innehåller äldre chipset, kan det uppgraderas till nyare Core 2 Duo med lite ansträngning. Ställ åt sidan ett par timmar att slutföra denna process är det mycket komplicerat och vissa steg kan kräva flera försök att slutföra.

  Du behöver:
  1
  . 5 "tunn spatel.
  8 "nål näsa tång.
  Phillips # 00 skruvmejsel.
  Nyfikna verktyg.
  Sandpapper.
  Liten skruvmejsel.
  Spudger.
  T10 torx skruvmejsel.
  Pincett.


  1.
  Ta en bit sandpapper och slipa kanten på spackeln tills det blir tråkigt utan skarpa kanter.
  2.
  in spackel i den lilla öppningen mellan bottenplattan och det yttre skalet. Kniven bör gå ned ca 3 /8 av en tum och kommer att möta ett visst motstånd. Försiktigt bända bort överdelen genom att skjuta spackeln ner och utåt. Bottenplattan ska dyka upp något.
  3.
  Fortsätt nyfikna runt kanterna på bottenplattan tills det finns en stor klyfta mellan den och skal. Vänd Mac Mini med rätt sida upp och lyft skalet av Mini och placera den åt sidan.
  4.
  Leta reda på Green Flygplats antenner (den större av de två) nära makten -knappen. Undertill är två spön håller den på plats. Krama stavar tillsammans och lyfta antennerna bort. Ta inte bort det helt eftersom det fortfarande är fäst med en kabel. Var mycket försiktig med stavar under antennerna, de är mycket känsliga och kan lätt bryta.
  5.
  Använd spudger spets för att lyfta vänster uttag brons flatkabel. Lyft den högra sidan av uttaget anslutningen och försök att lyfta kabeln ur hållaren. Om du möta motstånd, se till höger och vänster uttag lyfts cirka 1 mm från bordet.
  6.
  Vrid Mini så den optiska enheten mot dig. Med hjälp av pincett, ta bort hårddisken kontakten från logikkortet. Ta tag i kontakten med pincetten istället trådarna själva.
  7.
  Ta bort krysskruven från hörnet av huset, bredvid strömbrytaren. Skruven är infälld och kommer att kräva en tunn axel skruvmejsel.
  8.
  Ta bort skruven bredvid vilo-/väckningsknappen ljus.
  9.

  Ta bort skruven nära Bluetooth-antenn, som liknar det AirPort antenner.
  10.
  Ta bort skruven i sista hörnet av huset. Var och en av dessa fyra skruvar finns i de fyra hörnen av Mini.
  11.
  Lyft inre ram och separat från botten logikkortet. Gör detta försiktigt och undvika att dra alla kablar, t. ex. AirPort-kontakten. Om brons bandkabeln fortfarande sitter kvar försiktigt loss den för att till fullo ta bort det inre höljet.
  12.
  Lossa strömbrytaren kontakten från moderkortet med en pincett. Ta tag i anslutningen från ändstycket, närmast till logikkortet och inte ledningarna.
  13.
  Upprepa denna urkoppling processen med sömn ljus kabeln.
  14.
  Skruva den enda T10 torx skruv säkra logikkortet.

  15.
  Använd den platta sidan av spudger att försiktigt bända logikkortet från bottenplattan. Bänd från motsatt sida av koppar flatkabeln, nära pie-formade batteri. De sover ljuset måste försiktigt böjas bort från moderkortet när du lyfter den.
  16.
  Håll den sida av logikkortet som du just separerat från huset och dra försiktigt bort från I /O-portar. Detta kan kräva att du vickar den lite som du drar.
  17.
  Placera logikkortet vertikalt i knät. Placera trycket på ovansidan av varje stift som håller kylflänsen på plats. Även påtryckningar, för att använda pincett greppa hullingar på undersidan av stift och driva igenom toppen av logikkortet. Upprepa tills alla fyra skruvarna har tagits bort. Skada inte fenor eller krama dem under avlägsnandet.
  18.
  Lyft kylflänsen från logikkortet men försök inte att ta bort det. Det är fortfarande anslutna med givare kablar. Placera kylflänsen åt sidan utan att ta bort dessa kablar.
  19.
  Ta spudger och försiktigt bända bort kontakten kylflänsen från moderkortet. Helt ta bort kylflänsen. Använd en platt skruvmejsel för att sätta på "processorn lås" skruva motsols, 180 grader.
  20.
  Placera två fingrar på sidorna av processorn och lyft den rakt upp . Ta bort den och sätta den åt sidan. Placera den nya processorn på moderkortet, försiktigt för att endast hantera det genom sidorna. För att bekräfta att det är roterad korrekt, matcha orange triangel i det övre högra hörnet på processorn chip till den lilla triangeln i uttaget. Se den nya processorn är helt isatt i vägguttaget.
  21.
  Skruva processorn lås 180 grader medsols för att fästa det nya chippet. Ta kylfläns och ta bort alla gamla termiska material med ett rakblad eller andra platt föremål. Ta en liten mängd tvättsprit och ta bort alla rester av den termiska materialet. Låt torka i 5-10 minuter innan du installerar.
  22.
  Placera en liten mängd termisk pasta på toppen av den nya processorn. Anslut sensorn kylflänsen till processorn med hjälp av spudger. Rikta kylflänsen stift och hål till logikkortet och sakta placera den ovanpå processorn. Var noga med att inte sprida termisk pasta till andra delar av logikkortet.
  23.
  Håll kylflänsen på plats när du trycker stiften genom de fyra hålen och se till att hullingar engagera helt, säkra den på plats. Följ steg 3-20 i omvänd ordning ihop din Mac Mini

  tips och varningar


 • Lämna dig själv gott om tid att slutföra denna process. Det finns många känsliga inblandade bitar. Får inte krossas eller lösa delar av Mac Mini.
 • Byta din processor täcks inte av garantin du kan ha på maskinen.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur du ställer in bärbara datorer

Relaterade artiklar


 • hur reparera tangenterna
 • datortekniker verktyg krav
 • hur man berättar en sata från en IDE
 • hur man hittar en USB-kabel
 • Hur kontrollerar jag papper bläckstråleskrivare?
 • ominstallation av fjärråtkomst
 • datorprodukter för blinda
 • hur man tråd ett USB-tangentbord
 • Lägga till en kort usb pci
 • Hur skriver jag ut i grått på lexmark x4530?