Dator > Hur ändrar jag en 462 processor?

 • Hur ändrar jag en 462 processor?


 • En 462-processor är faktiskt kallas "Socket A" processor. 462 syftar på antalet stift på processorn. Socket A-processorer tillverkas av AMD under Athlon XP, athon, Duron och Sempron linjer. De föredragna Processorn är Athlon XP. Vid tiden för dess release, var Athlon XP anses överlägsen motsvarande Intel-processorerna på grund av Athlon XP: s eleganta design

  Du behöver:. .
  Omagnetiskt kryssmejsel
  Antistatiska mark eller armband.
  Omagnetiskt platt skruvmejsel.
  Tvättsprit.
  Pappershanddukar.
  Bomullspinnar.
  Termisk pasta.


  1.
  Stäng av datorn. Ta bort strömsladden från baksidan av datorn. Ta bort den vänstra panelen, sett från framsidan av datorn. Använd omagnetiskt kryssmejsel för att ta bort skruvarna i bakkant av sidopanelen, om så krävs.
  2.
  Lägg datorn på den sida så att du kan se ner i den. Leta reda på processor eller kylfläns församling. Kylflänsen är en aluminium, finned kub med en fläkt på toppen av det. När du tittar ner i datorn fallet märker fläkten sitter på toppen av kylflänsen. Kylflänsen handlar om 3-inches fyrkant och 2-inches hög.
  3.
  Anslut marken bandet till en ren metall del av datorns hölje och sätt handledsrem på handleden .
  4.
  Följ strömkabeln från fläkten till moderkortet. Notera platsen, dra ut kontakten fläkteffekt.
  5.
  Leta klämmorna på kylflänsen där de fäster moderkortet. Klippen har en krok-liknande fliken i mitten. Sätt spetsen på skruvmejsel i fliken. Att vara noga med att inte låta skruvmejsel halka och skrapa moderkortet genom att försiktigt trycka ner och sedan ut för att koppla upp klippet från klacken på moderkortet. Haka på fliken Annat. Lyft försiktigt bort kylflänsen, utsätta processorn. Observera att kylflänsen är intensifieras. Detta steg går över "toppen" på processorn sockeln där det står "Socket A. "
  6.
  Leta processorn spärren på sidan av processorn sockeln. Lyft upp det. Observera att processorn har ett hörn skuren fyrtiofem grader. Kom ihåg att det ståndpunkt.
  7.
  Rengör termisk pasta från kylflänsen med spetsen på en pappershandduk fuktad med tvättsprit. Använd en bomullstuss och alkohol för processorn. Vissa kylare använder termisk band i stället för pasta. Hursomhelst, rengör ytorna på kylfläns och processor.
  8.
  Applicera ett mycket tunt lager av termisk pasta till små metallbitar rektangeln i centrum för den nya processorn. Detta är den verkliga processorn. Notera korrekt position fyrtiofem graders hörn på processorn i förhållande till uttaget, försiktigt in processorn i sockeln, stolen den platt på uttaget och sänka spärren.
  9.

  Anteckna platsen för de två klackarna, eller flikar som är på sidorna av uttaget. Det är där kylflänsen klippen gå. Noga med att se till att klev delen av kylflänsen är över toppen av uttaget där det står "Socket A," ställa kylflänsen rakt ner samtidigt se kylflänsen klippen är över uttaget klackarna. Vrid inte eller berg kylflänsen.
  10.
  Håll kylflänsen på plats med ena handen och använda platt skruvmejsel för att trycka ner kylflänsen klippet tills det klickar på plats över uttaget klacken tryck sedan på den andra klippet.
  11.
  Sätt tillbaka kontakten fläkten ström till moderkortet. Ta bort marken bandet. Sätt i nätsladden och slå på datorn. Kontrollera kylflänsen Fläkten startar och datorn startar. Stäng av datorn och byta ut sidoluckan.

  Tips och varningar


 • Använd inte för mycket termisk pasta. Du vill inte att det ska vara tryckas ut från mellan kylfläns och processor. Syftet med termisk pasta är att säkerställa god värmeöverföring från processorn till kylflänsen.
 • du absolut måste använda termisk pasta. Dessutom är det viktigt att du ordentligt säte kylflänsen. Om inte korrekt placerat steg på kylflänsen sitter på toppen av uttaget och kylflänsen kommer inte att korrekt kontakt med processorn. Om detta händer kan du bränna upp processorn.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur avgör jag symptom på en dålig BIOS-chip?

Relaterade artiklar


 • definitionen av en fristående dator
 • hur man byter patroner på en Compaq ij650 skrivare
 • hur du lägger till USB-portar sidhuvud på en dator
 • HP laptop kommer inte att erkänna en digital media kort
 • Hur konvertera USB till parallell
 • hur du ställer in en HP bärbar dator
 • Defragmentera RAID-diskar
 • hur man byter en fläkt till bärbar dator
 • hur man gör en skrivbordsbakgrund bild mindre suddig
 • Hur installerar jag ett 8800 grafikkort?