Dator > hur man bygger en laptop från delar

 • hur man bygger en laptop från delar


 • Du kan bygga en bärbar dator genom att lägga till delar till en ihålig hölje som kallas "barebone" laptop. Anpassa en bärbar dator är ett billigare alternativ än att köpa en märkes dator med samma karaktär. En barebone bärbar dator är i grunden ett metalliskt chassi inneslutna i den bärbara tanken. De flesta barebones har ett par strukturella komponenter som redan sitter, till exempel bildskärm, tangentbord, moderkort och, i vissa modeller, optiska enheter. Förutom att spara pengar, är en stor fördel att bygga en bärbar dator från delar som du kan skapa ett system som uppfyller dina önskemål.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Produktdokumentation.
  Hårddisk.
  RAM-moduler.
  Grafikkortet.
  Processor.
  Trådlösa kortet.


  1.
  Se din barebone produktdokumentation eller besök tillverkarens webbplats för en lista över kompatibla enheter. Moderkortet kommer att begränsa antalet komponenter som du kan fästa. Skaffa komponenter som är garanterat att passa genom att beställa från en pålitlig leverantör.
  2.
  Öppna CPU (processor) kortplats på moderkortet. Vänd den bärbara datorn och ta bort skalet som täcker processorn facket. Beroende på modell kan du behöva skruva bort skalet eller glida en spärr för att ta bort locket. Demontera alla komponenter som blockerar CPU slot, t. ex. kylflänsen.
  3.
  Installerar processorn. Med CPU slot exponerade håller processorn direkt ovanför spåret så att stiften är justerade. Placera processorn över skåran och försiktigt pressa med tummen. Om alla stiften är justerade, bör det gå ner lätt. När processorn sitter fast, låsa den på plats med sina klipp. Byt ut alla komponenter som du tog bort för att komma åt kortplatsen.
  4.
  Lägg till hårddisken (HDD). Montera hårddisken enheten på ett metall fäste och skruva på ordentligt så att den hålls stadigt på plats. Placera HDD och fästesenheten i sin docka och montera fästet med väggarna i fack med skruvar. Koppla in kabeln för att ansluta hårddisken till moderkortet. I vissa modeller kan du behöva koppla in kabeln till hårddisken innan du sätter in den i sin docka.
  5.
  Sätt RAM-moduler. Ta stommen i botten på den bärbara datorn att komma åt RAM-slots. Ta med en modul nära en RAM slot och rikta den genom att anpassa dess kanter med facket och se till att tänderna på modulen är i linje med motsvarande skårorna på plats. Luta modulen till en 45-graders vinkel med basen av den bärbara datorn och sakta börjar trycka in den Modulen kommer snäpper på plats. Om du har flera moduler, installera dem alla i samma sätt.
  6.
  Installera grafikkortet. Gå till rätt plats på moderkortet och sätt in kortet på samma sätt som du satte in RAM-moduler. Om kortet inte går i naturligt, kontrollera att tänderna är i linje med kanterna på öppningen.
  7.
  Installera det trådlösa kortet. Lossa plasthölje från botten av den bärbara datorn för att komma åt kortplatsen. Beroende på modell, kan du montera kortet i en hållare innan du installerar den. Du måste ansluta två små trådar i det trådlösa kortet, lokalisera färgkodade ledningarna bredvid spåret och ansluter dem till motsvarande portar på kortet. Sätt in kortet i kortplatsen och sätt tillbaka tanken.

  Tips och varningar


 • Se dokumentation för alla tillverkare rekommenderar förfaranden för laptop montering.
 • Försök inte att installera en komponent som inte stöds.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur man återskapar en fil från en extern HD

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar ett ASUS moderkort
 • hur man återställer toner räkna med brodern hl5240
 • hur du fyller cd förare
 • Hur rengör jag en kylfläns i en Compaq Presario x1000?
 • Hur gör jag överklocka ett grafikkort GeForce 8600GT?
 • Hur fyller jag en deskjet 3847?
 • specifikationerna för Athlon 64 X2 5600
 • hur man laddar minne på en dator
 • min dator startar inte med en extern hårddisk ansluten till USB
 • hur man torka fritt utrymme på en hårddisk