Dator > knäckt laptop skärm reparation

 • knäckt laptop skärm reparation


 • LCD-panelen är den viktigaste komponenten i en bärbar dator display församling, som också består av en bakgrundsbelysning lampa och en inverter styrelse. Lampan används för att lysa upp skärmen och inverter kontrollerar sin strömförsörjning. Medan vissa visa problem kan lösas genom att reparera en av dessa ingående komponenter, det enda sättet att fastställa en sprucken eller trasig skärmen är att ersätta det. Innan du börjar att ta isär din bärbara display församling, beställa ett ersättningsbatteri skärm från en betrodd leverantör. Se din produkt eller besök tillverkarens webbplats för den del kodnummer.

  Du behöver:
  ersätter skärm
  . Skruvmejsel.
  Härskare.
  Mattkniv.
  Produktdokumentation.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln ur vägguttaget. Vänd den bärbara datorn över, ångra locket för batterifacket genom att skjuta sin spärr och höja batteriet. Ta bort batteriet och placera den bärbara datorn på en stadig yta i ett väl upplyst område.
  2.
  Bort gummitätningar från ramen för att få tillgång dolda skruvar. Använd ett spetsigt verktyg såsom en mattkniv för att bända tätningarna lös från plastram. Ta bort alla skruvar efter att ha lossat sälarna. Du kanske måste ta bort 2-6 skruvar, beroende på den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort ramen. Med skruvarna avlägsnats, placera en linjal mellan skärmen och ramen längst ned i mitten av LCD-panelen. Försiktigt böja linjalen och tvingar skärmen bakåt och lossa ramen. Lossa ramen från alla fyra sidorna av skärmen och dra bort den. Du kan behöva ångra låsanordningar som klämmor för att lösgöra den ram på vissa bärbara modeller. Ta av ramen, kommer du att se nakna LCD-panelen inneslutna i ett metalliskt fäste.
  4.
  Lossa skruvarna från sidorna av panelen för att ta bort fästet och befria det från den bärbara datorns skal. Hitta och ta bort 2-4 skruvar på varje sida. Luta skärmen framåt och placera den över tangentbordet, med baksidan vänd uppåt.
  5.
  Leta omriktaren styrelse och drag ut kabeln. Omriktaren styrelse är en liten rektangulär komponent ansluten till basen på LCD-skärmen. Dra försiktigt på omriktarens plastpluggen att koppla bort sin kabel. Därefter dra ur platt bandliknande videokabel tejpad på baksidan av skärmen. Arbeta långsamt och försiktigt för att förhindra skador. Den spruckna LCD-panelen är nu helt fristående och kan tas bort.
  6.
  Skruva och dra omriktaren ombord från spruckna skärmen. Behåll omriktaren att fästa i den nya skärmen. Nästa, plocka upp panelen från tangentbordet, använda båda händerna för att hålla skärmen från sidorna, höja den och förvara den på en sida. Plocka upp ersättande skärmen och vila den nedåt på tangentbordet.
  7.
  Fäst omriktaren till basen av den nya skärmen och anslut de två komponenterna. Anslut videokabeln till baksidan av panelen och strömkabeln till omriktaren. Höj skärmen långsamt och vila den på den bärbara datorns lock, anpassa den kanterna på skalet.
  8.
  Organisera displayen församling. Sätt tillbaka metallfästet till sidorna av LCD-skärmen för att hålla den på plats. Rikta in och ersätta den ramen. Lägg alla skruvar och gummitätningar i. Sätt i batteriet och slå på den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband. Detta förhindrar skador på inre komponenter.
 • Hantera sprucken skärm noggrant för att förhindra skada eller spill.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur byter jag delar på en hp 9060?

Relaterade artiklar


 • Så ställer du in hastigheten CPU-fläkt
 • hur man gör en enhet autorun blixt
 • hur du ökar minne
 • Vad är funktionen av en dator processor?
 • datorport definitioner
 • Hur dela synen på en enda datorskärm
 • Hur ta isär jag en Linksys WRE 54g?
 • Hur får jag en Toshiba laptop att acceptera en ny enhet?
 • Inaktivera ombord grafikkort
 • ominstallation Boot Camp