Dator > hur man styr en CPU-fläkt

 • hur man styr en CPU-fläkt


 • Styrning av en CPU-fläkt hastighet och kraft är enkelt gjort med en billig regulator switch. Växeln, ungefär som en variabel strömbrytare, reglerar hur mycket ström CPU-fläkten får, mindre makt gör fläkten går långsammare och mer makt gör det gå snabbare. Kommer dock att fläkten inte gå snabbare än det är avsett att gå om ytterligare ändringar görs av fläkten

  Du behöver:.
  Sugeffektsinställning
  . Strippor.
  Stereo tråd (tunnaste spårvidd är bra).
  Sax.
  Eltejp.
  Skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den från väggen. Öppna datorns torn med en skruvmejsel. Leta reda på CPU-fläkt som måste kontrolleras. Använd sax för att klippa strömkabeln (detta är den enda kabeln som leder till fläkten. ) Skär i mitten av kabeln. Fläkten kommer nu att ha en kabel som går från det. Moderkortet kommer att ha den andra halvan av kabeln som leder till det. En switch kan placeras mellan avhuggna kabeln för att slutföra anslutningen.
  2.
  Köp en "Fan Controller. "Detta är helt enkelt en tillsynsmyndighet switch utformad för användning med CPU fläktar. Det kan köpas på någon elektronik butik som en Radio Shack, Circuit City eller Frys. Kostnader fläktkontrollen mellan $ 5 och $ 20 (som i 2010), beroende på mängd kraft och funktioner den har. En billig modell kommer att vara tillräckligt för de flesta CPU fläktar. Se till att fläkten har en "variabel hastighet /Voltage Regulator. " Detta kommer att agera som en dimmer för fläkten.
  3 .
  Montera brytaren till datorn. Detta kan ske genom att tejpa den till tornet eller genom att skruva in den i tornet. Klipp två remsor av högtalarkabel som är tillräckligt långa för att köra från brytaren till CPU fläktens kabel och till moderkortet. Skala ändarna av kabeln.
  4.
  Anslut en bit högtalarkabeln till den befintliga kabeln som är ansluten till moderkortet. Detta görs genom att vrida trådarna tillsammans och sedan tejpa anslutningen. Kör som tråd ut på baksidan av tornet till brytare och koppla den till "Power"-porten på switchen.
  5.
  Anslut den andra bit högtalarkabeln till befintliga kabeln som är ansluten till CPU fläkten. Detta görs genom att vrida trådarna tillsammans och sedan tejpa anslutningen. Kör som tråd ut på baksidan av tornet till brytare och koppla den till "Fan" port på switchen. Kretsen är nu klar.
  6.
  Stäng tornet. Anslut datorn och slå på den. Använd omkopplaren för att reglera hastigheten på fläkten.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man kan spara som ett mål för Mac-datorer

Relaterade artiklar


 • Hur konfigurerar jag LaserJet 2840 att skanna till e-post?
 • hur du tar bort personlig information för att sälja en dator
 • Hur lägger jag 4 gig RAM i en HP Pavilion dv6208nr bärbara dator?
 • hur man upptäcker ett Sound Blaster-kort
 • Hur ansluter jag Firewire IEEE 1394 till en Dell xp skärmen?
 • hur man rengör en HP LaserJet 4L
 • Hur rengör jag en Kodak 5500-serien MFC skrivare?
 • hur man utformar kuvert mallar
 • Hur ser jag hur mycket minne som används?
 • vad är skillnaden mellan en DDR2 & amp; DDR3 RAM / minne?