Dator > hur man installerar OS på bärbar hårddisk

 • hur man installerar OS på bärbar hårddisk


 • En bärbar hårddisk gör att du kan bära ditt operativsystem och data som lagrats med det från dator till dator, vilket gör det ett användbart alternativ för en datoranvändare på språng. Installation av ett operativsystem (OS) på en bärbar hårddisk kan du spara tid och energi genom att ge dig samma skrivbord på varje dator du använder. Portabla hårddiskar ger dig alla resurser för en normal hårddisk, men oftast i en långsammare hastighet

  Du behöver:.
  USB-minne
  . GParted Live USB.
  HP USB Format Tool.
  Bärbar hårddisk.
  Operativsystem installatör.

  Förbered Portable Hard Drive


  1.
  Ladda GParted Live verktyget och HP USB Format Tool via länkarna i Resurser . Sätt ditt USB-minne i datorn. Köra HP USB Format Tool. Välj ditt USB-minne och välj sedan FAT eller FAT32 Formateringsalternativ. Klicka på "Start".
  2.
  Extrahera filerna från GParted Live zip-filen. Välj USB-minnet som destination.
  3.
  Öppna en filhanterare och navigera till USB-minnet. Välj "utils"> "win32"> "makeboot. bat. " Dubbelklicka på "makeboot. bat. " Mata in "y" när du ombeds.
  4.
  Stäng av din dator lämnar USB-minnet isatt. Anslut din bärbara hårddisken till en annan USB-port. Slå på datorn och snabbt tryck på "F8" genom "F12" för att komma åt startmenyn. Kontrollera din dator eller moderkort manual för exakt tangenttryckning. Välj USB-minnet som din boot källa och tryck "Enter". Låt Gparted GUI för att starta.
  5.
  Välj den externa bärbara hårddisken. Klicka på "partition" på menyraden. Håll muspekaren över "Format för att" och välj "NTSF. " Om du inte kan skapa eller formatera partition, välj ta bort partition. Detta kommer att radera alla data på den externa hårddisken. Bekräfta partition radering. Välj den externa enheten igen. Klicka på "partition" och sväva över "Format för" väljer "NTSF. "
  6.
  Välj den externa hårddisken igen. Klicka på "partition" på menyraden och sedan "Hantera flaggor. " Markera rutan bredvid "Boot. " Spara och tillämpa ändringarna i enheten. Stäng av datorn och ta bort USB-minnet.

  Installera OS


  1.
  Sätt eller anslut din OS installationsprogrammet, oftast en DVD, CD eller USB-minne , i datorn. Slå på datorn och få tillgång till stöveln igen. Välj den källa som innehåller ditt OS installationsprogrammet och tryck "Enter".
  2.
  Ange personalisering och registreringsinformation om så krävs. När du uppmanas ange den bärbara hårddisken som installationskatalogen. Starta installationen normalt.
  3.
  Starta om datorn när du uppmanas och öppna startmenyn igen. Välj den externa hårddisken som din boot källa och tryck på "Enter" för att säkerställa att installationen lyckats. Använd denna process att starta upp från din bärbara enhet på vilken dator som helst.

  Tips och varningar


 • Vissa äldre operativsystem inte kommer att fungera normalt på vissa datorer. Likaså kan nyare operativsystem fungerar inte på äldre hårdvara.
 • Det är oerhört viktigt att "makeboot. bat" köras från USB-minnet. Exekvera. Bat-filen medan den ligger på din hårddisk kan skada ditt aktuella operativsystem.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man köper används & renoverade bärbara datorer & bärbara datorer

Relaterade artiklar


 • Hur ökar jag & justera en flash-enhet?
 • hur man kan justera fläkthastigheten till auto för kort NVIDIA-grafikkort
 • definition av enheter datorminne
 • specifikationerna för ett ASUS P5B moderkort
 • hur man avgör om en hårddisk har kraschat
 • hur man uppgradera min Eee PC hårddisk
 • Hur uppgraderar jag en hårddisk på en Dell cpi d300xt?
 • vad är skillnaden mellan DDR & vanliga RAM?
 • hur man använder Toshiba återvinning
 • Hur ansluter jag till en Compaq dockningsstation?