Dator > hur du uppgraderar datorn specifikationer

 • hur du uppgraderar datorn specifikationer


 • Sedan den första persondatorerna blev tillgängliga i slutet av 1970, har blivit de snabbt en framträdande enhet i hemmen runt om i världen. Som av 2010, uppskattningsvis 365 miljoner människor världen över äger en dator. Enligt Moores lag fördubblas databehandling hastighet vartannat år. På grund av detta blir din dator huvudsak föråldrad innan du har avslutat den ur lådan. Att hänga med snabbt föränderliga system kraven enligt gällande programvara och hårdvara, uppgradering av ditt system att uppfylla dessa krav blir nödvändig.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . PCI-grafikkort.


  1.
  Kontrollera i dokumentationen som medföljer din dator för att se omfattningen av uppgraderingsmöjligheter på ditt system. De flesta kommersiella system frigörs en begränsad nivå av flexibilitet för uppgraderingar. Om du inte kan uppgradera ditt system till den nivå som du behöver, måste du köpa ett nytt moderkort som klarar av att stödja uppgraderingar.
  2.
  Uppgradera ditt RAM. RAM eller Random Access Memory, är den primära källan för realtidssystem datalagring på datorn. När datorn har en otillräcklig mängd RAM, måste den förlita sig på hårddisken för att plocka upp slack. Detta resulterar i långsammare bearbetning hastigheter. Öka mängden RAM-minne på datorn kan avsevärt öka prestanda i ditt system.
  3.
  Uppgradera din processor. CPU, eller Central Processing Unit, är hjärnan i datorn. Som mjukvara och hårdvara fortsätter att utvecklas, kräver de mer processorkraft för att fungera normalt. En ny och snabbare processor kommer anträngning av resten av datorns resurser, och förbättra den allmänna funktionen hos ditt system.
  4.
  Uppgradera ditt grafikkort. Om bättre spel och video prestanda är vad du letar efter kan ett nytt grafikkort förbättra drastiskt prestanda. Grafikkort, även ofta kallas grafikkort, innehåller sina egna motsvarighet till CPU. Dessa processorer är kända som grafikprocessorer eller Graphics Processing Units. Grafikkort har också egna RAM. Genom att använda dessa särskilda anordningar på grafikkortet, det leder till en minskning av belastningen på det allmänna systemet resurser och ofta förbättrar prestanda av datorn.
  5.
  Installera en andra hårddisk. Om din nuvarande hårddisk är ofta nära full, kan det resultera i dålig prestanda från systemet. När datorn fungerar ett minne tung process som använder alla dina RAM resurser, använder processorn en del av hårddisken som virtuellt minne för att fylla luckan. Lägga till en andra hårddisk kan frigöra välbehövliga resurser som kan förbättra hur datorn fungerar.

  Tips och varningar


 • Läs alltid installationsanvisningarna för en maskinvaruenhet innan du försöker installera den i din dator. Om du är osäker om kompatibilitetsproblem eller specifika uppdateringar, konsultera en utbildad datatekniker.
 • Försök aldrig utföra några uppgraderingar på en dator som fortfarande är ansluten till en strömkälla. Detta kan leda till allvarliga personskador till dig och irreparabel skada på din dator.
 • Försök aldrig att installera en enhet som är oförenlig med datorn. Det kan skada både enheten och datorn.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur konvertera en bildskärm till en HDTV

Relaterade artiklar


 • varför bläckpatroner är så dyra
 • hur man dödar ett skivformat
 • skillnaden mellan SATA och eSATA
 • Inaktivera touchpad klicka på en IBM
 • Hur man testar en FireWire-kabel
 • hur man backup på extern hårddisk
 • Hur byter jag separation rullarna på en HP LaserJet 4m?
 • Vad skulle orsaka mina nycklar att sätta på ett Compaq nc6400?
 • hur du uppgraderar minnet i en mini
 • hur man kan jämföra processorhastigheten