Dator > Hur kontrollerar jag en Mac G4 backup batteri?

 • Hur kontrollerar jag en Mac G4 backup batteri?


 • Varje dator har ett litet batteri som låter den behålla inställningar, t. ex. ljud och video inställningar, medan avstängd. Det är inte i egentlig mening, ett reservbatteri.  Mac G4 använder en 3,6-volts halv-AA litiumbatteri som bokstavligen är hälften så stor som ett AA-cell . Batteriet sitter på G4 moderkort i en plast klämma. I vissa G4S, är batteriet också omfattas av en plasthållaren att du måste bända upp innan du kan dra ut batteriet

  Du behöver:. .
  Mac G4
  Slim skruvmejsel.
  Anti-statisk handled band.
  Batteritestare.


  1.
  Koppla din G4.  Ta på antistatiskt armband och in den i ett vägguttag eller på annat sätt jorda dig själv. Om du inte har något av dessa armband, kontakt med andra metallföremål inuti fallet med G4. (Se nästa steg. )
  2.
  Vänja att du har minst 2 meter fritt utrymme till höger om G4 (som du inse det).  Öppna G4 genom att dra i plast ögla på datorns övre högra sidan. Du känner hur spärren öppnas. Fulla rätt sida av datorn roterar ner med moderkortet fäst vid den.  Om du inte har några antistatiska handled band trycker en av metall fästen som håller nätaggregatet eller enheter.
  3.

  Leta upp batteriet på moderkortet. Dess placering beror på vilken G4 modell du är inne. Kan du oftast hitta det i övre vänstra eller ner till höger på moderkortet framför dig.  Plastklammer hålla på till batteriet, vilket kan vara blå eller rosa lila och grönt. Ibland sitter ytterligare en kantighet svart eller brun plast bur ovanpå batteriet. Om så är fallet, dess plastkantlist dölja batteripolerna så att alla du ser för batteriet är dess rundad kropp.
  4.
  Stick i slutet av en smal skruvmejsel i spåret av den övre plast bur. Buren är fäst med hakar i vardera änden av batteriet. Det bör vara löst nog för att lyfta efter en ände är gratis. Om ingen topp bur, fortsätt enligt följande.  Använd fingrarna eller en skruvmejsel för att bända upp batteriet ur facket. Skriv ner batteriets orientering. Det finns inga markeringar att berätta vilken ände som är positiv och som är negativ när det är dags att sätta ett batteri i.
  5.
  Testa batteriets styrka med ett batteri testare. Om det är dött, kan du hitta en ersättare på de flesta dator-delarna butiker.
  6.
  Byta ut batteriet i samma riktning som den hade innan. Snäpp fast den översta buren, om din G4 har en.  Stäng Mac, anslut den, och du bör vara redo att gå. Du måste återställa vissa inställningar som du förlorade när du tog bort batteriet.

  tips och varningar


 • Använd endast skruvmejsel på plasten och batteriet. Du kan totalförstöras din G4: s moderkort om skruvmejseln halk-och skrapar den. Om du är osäker på att göra detta själv, be en vän att hjälpa till.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:diy Disc Repair

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en ljudenhet på datorn
 • Hur laddar jag ner hårddisken filer till en Seagate FreeAgent Go?
 • hur man spelar in på ett Memory Stick
 • Hur inaktiverar jag Sound Blaster?
 • hur man återställa raderade filer i temp-mappen i Windows
 • hur till återvinna bilder från flash
 • Hur startar jag en MacBook i Windows?
 • Inaktivera pekplattan klicka
 • Hur byter jag minne för Toshiba u205-s5034?
 • hur man får HP-skrivare att alltid skriva ut i ekonomiskt sätt