Dator > vad är skillnaden i bagge till PC vs vädur till Mac?

 • vad är skillnaden i bagge till PC vs vädur till Mac?


 • Macintosh-datorer och icke-Mac datorer skiljer sig på många sätt. Maskinvarukonfigurationer för varje system är byggda för att stödja särskilda program operativsystem. Oavsett vilken hårdvara som används för att stödja den typ operativsystem, dock Random Access Memory eller RAM, är standardiserad. Så länge minnet format, storlekar, hastighet och design är kompatibel med maskinvaran, minneskretsar är utbytbara

  Minne Skillnader

  Några minnet är märkta som Macintosh minne eller datorns minne. Medan minnet format och hastighet kan vara identisk med minne märkta för en PC, kan minnet genomgå särskilda tester för att stödja plattformen på marknaden. Det är också möjligt för tillverkare att marknadsföra minnet till Macintosh eller PC-användare utan att genomgå särskild provtagning på den aktuella systemet. Hursomhelst, om minnet format, storlek och hastighet är lämpliga för ditt system, bör minnet att fungera normalt.

  Installation

  PCs "öppet format mönster ofta gör minnesuppgraderingar och utbyten lättare. Minnet är typiskt in minnesplatser på moderkortet. När moderkortet och minnesplatser nås, installation av minne är mycket samma. När du byter minnet vara noga med att ordentligt jorda dig att ta bort statisk elektricitet och att installera minnet korrekt i minnesplatserna.

  Oförenlighet

  Minne finns i en mängd olika format, hastigheter och stiftkonfigurationer. Moderkortet hårdvara är särskilt utformade för att endast stödja vissa typer av minne och inte alla minnestyper är kompatibla. För att du inte skadar ditt system, oavsett om det är PC eller Macintosh, att du har rätt minnestyp att installera -. Datorns manual eller online supportsidor ha denna information

  Identifiering

  De flesta minnesmoduler identifieras med ett klistermärke placeras över minneskretsar. Minnen som stöds typer och storlekar kan också identifieras genom den medföljande dokumentationen, distriktsbeteckning (vanligen på målet eller box) eller genom att forska ditt datormodell genom tillverkarens webbplats.

  Felsökning

  Om du har installerat minne som inte är kompatibel, datorn kan inte starta, eller får visa sämre prestanda. Stäng av datorn, dra ur strömkabeln, och dubbelkolla det installerade minnet för kompatibilitet. Om minnet redan var installerat och du har lagt nytt minne, kontrollera att både minne typer är kompatibla. Om datorn slås på, men inte startar upp, kan minnesmodulen inte sitter ordentligt i spåret.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur fixar jag dell touch pad vänster mus?

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar en video grafikkort
 • Windows Me inte kommer att erkänna i / o magi extern hårddisk
 • Hur hittar jag disken information för en canon s450 skrivare för att ladda ner till en dator?
 • Hur skapar jag FAT32 på en extern HD?
 • Hur byter jag en HP M3035 fixeringsenheten?
 • information om en 2001 Toshiba 1805 satellit laptop
 • Lägga till en hårddisk till en emachine t3522
 • ansluta en dator till en koaxialkabel
 • hur du tar bort personlig information för att sälja en dator
 • hur man köper en Mac PowerBook