Dator > min iMac G4 inte startar upp efter en blå skärm

 • min iMac G4 inte startar upp efter en blå skärm


 • Många program glapp kan repareras av Mac OS X när datorn är igång, men om maskinen fastnar vid uppstart, kan du inte tillgång till någon av reparation funktioner. Om din iMac G4 en blå skärm vid start, är problemet mer eller mindre svåra att lösa, beroende på vilken version av OS X du kör. Den blå skärm kan åtföljas av en roterande flerfärgade beach-boll, ett blinkande frågetecken, en förbudsskylt tecken, en omstart varning eller ingenting alls. Du kan oftast lösa problemet utan att du installerar systemprogramvaran.

  OS X. 4. xx (Tiger)


  1.
  Tryck på strömknappen och håll den tills datorn stängs av . Släpp knappen, tryck sedan igen för att starta om datorn. Så fort du hör ringklockan, håll Skift för att starta datorn i felsäkert läge. Släpp när du ser den grå Apple-logotypen och de framsteg indikatorn, som ser ut som en flerfärgad spinning badboll.
  2.
  Klicka på Apple-menyn och välj Systeminställningar från den nedrullningsbara menyn. Välj Konton från nästa fönster som öppnas, klicka sedan på Startobjekt.
  3.
  Notera alla objekt i listan på ett papper, markera dem alla och klicka på Ta bort . Klicka en gång på Apple-menyn och välj Starta om. När datorn startas om, lägga till log-in poster tillbaka till listan en efter en och starta om efter varje tillsats tills du isolera den som orsakar start-up-problem.

  OS X. 3. 9 ( Panther) och tidigare versioner


  1.
  bort ett oförenligt logga in objekt med samma förfarande som i avsnitt 1. I tidigare versioner av OS X föregående Tiger, du måste klicka på Visa efter Systeminställningar öppnas för att komma åt fönstret Konton och Startobjekt.
  2.
  Återställ ditt nätverk preferenser för att stoppa datorn från att automatiskt göra en nätverksanslutning när den inleder ett TCP /IP-program. Håll strömbrytaren tills datorn stängs av, starta om det. När du hör ringklockan, trycker du på Kommando (Apple) och knappen "s" tangenten samtidigt att starta i enanvändarläge.
  3.
  Typ: "mount-uw /" och tryck på Retur. Om datorn kör Mac OS X. 3 genom 10. 3. 9, typ: "mv /Library /Preferences /SystemConfiguration /preferences. plist preferences. old". Var noga med att inkludera ett mellanrum mellan ". Plist" och "preferences. old". Om du kör OSX. 2. 8 eller tidigare, typ: "mv /var /db /SystemConfiguration /preferences. xml preferences. old". Tryck på Retur och skriv sedan: "Starta" och tryck på Retur igen. Du måste återställa ditt nätverk preferenser när datorn startar om.
  4.
  Starta om i enanvändarläge Om datorn fortfarande startar till en blå skärm. Typ "montera-uw /" och sedan trycka Enter. Typ: "mv /Library /Preferences /com. apple. loginwindow. plist preferences2. old", sedan tillbaka. Typ: "mv /Library /Preferences /com. apple. loginwindow. plist preferences3. old", sedan tillbaka. Kom ihåg att lägga till ett mellanslag mellan ". Plist" och "preferencesXold". Skriv "Starta" och sedan trycka Enter starta om datorn.

  Tips och varningar


 • De senaste versionerna av Mac OS, OS X. 5. xx (Leopard) och OS X. 6. xx (Snow Leopard), är konstruerade för Intel-processorer och kommer inte att installeras på en iMac G4.
 • Om Mac OS 9 är installerat på din dator , installera Mac OS X. 2. 4 eller senare så att skadade OS 9 filer inte kommer att hindra datorn från att starta upp.
 • Om ingen av dessa löser problemet kanske du måste ta till mer komplicerade förfaranden som kommer att ändra rotmappen på din dator. Det är bättre kvar till en Mac-specialist, eftersom ett litet misstag kan permanent förstöra operativsystemet.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:HP a405n information

Relaterade artiklar


 • hur du ställer dual screen bakgrundsbilder
 • hur man uppgraderar en laptop till en 2,0 usb
 • hur man kan öka grafikkortets prestanda
 • hur man kan öka hastigheten på en bärbar dator
 • Hur gör jag möjlighet att öka volymen på en laptop?
 • hur du tar bort en enhet
 • hur man nollställer bios i Compaq tc4400
 • hur du använder HP pavilion diskar återhämtning
 • hur man installerar en HP Deskjet 3650 skrivare
 • hur man uppgradera min Eee PC hårddisk