Dator > hur man installerar en Dell laptop LCD-display

 • hur man installerar en Dell laptop LCD-display


 • En bärbar dator display församling består av LCD-skärmen, en växelströmsgenerator styrelse och en CCFL (cold Cathode Fluorescent Lamp) bakgrundsbelysning lampa. Medan vissa visa problem kan lösas genom att ersätta omriktaren eller lampan, det finns andra som måste bytas ut på skärmen. Du kan reparera din Dell laptop eller anteckningsbok visa genom att ersätta den felaktiga skärmen med en ny. Innan du börjar placera den bärbara datorn på ett stadigt underlag på en bekväm arbetshöjd och bära en anti-statiskt armband för att förhindra skador på inre komponenter.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Härskare.
  Ersättning LCD-skärmen.


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur den från vägguttaget. Ta ut batteriet ur dess viken under den bärbara datorn.
  2.
  Bort 2-6 skruvar, beroende på modell, från bezel, plastramen bifogas skärmen. Använd ett spetsigt föremål, t. ex. en liten skruvmejsel eller en mattkniv, för att öka små gummi flikar dölja skruvarna. Hitta och ta bort alla flikar och lossa skruvarna runt ramen. Förvara gummi flikarna och skruvar i en liten behållare på avstånd från arbetsområdet.
  3.
  Lossa och ta bort bezel helt. Skjut fingrarna, eller en lång, platt genomföra ett sådant som plast härskare, mellan skärmen och ramen. Lossa på ramen genom att tvinga skärmen bakåt och ramen mot dig. Börja från botten i mitten av skärmen och ta bort ramen från alla fyra sidorna. Dra bezel bort och ställa den åt sidan.
  4.
  Lossa skruvarna från sidorna av LCD-panelen. Med bezel av, kommer du att se LCD-panelen som sitter i locket på den bärbara datorn med skruvarna på vardera sidan av skärmen. Ta bort fyra skruvar från varje sida till fri LCD-panelen från den bärbara datorns skal. Placera fingrarna på toppen av skärmen och vinkla den mot dig. Vila skärmen på tangentbordet så att du möter sin baksida.
  5.
  Koppla ur kabeln ansluten till omriktaren styrelsen. Facing baksidan av skärmen ser du en lång smal på den nedre delen --- omriktaren --- som ger ström till skärmen. Försiktigt bort kabeln från omriktaren styrelsen.
  6.
  Koppla ur videokabeln ansluter skärmen till den bärbara datorns moderkort. Identifiera platta, band-liknande kabel tejpad på baksidan av skärmen och dra ur kontakten. LCD-skärmen är nu helt fristående från den bärbara datorn. Håll skärmen från båda sidor att försiktigt ta upp den från tangentbordet och lägg det åt sidan.
  7.
  Skruva den lilla omriktaren styrelsen anbringas på LCD-skärmen. Koppla bort kabeln som går från omriktaren till skärmens bakgrundsbelysning lampa genom att dra i plastpluggen montering, och inte i själva kabeln. Försiktigt höja omriktaren och ta bort den.
  8.
  Ta den nya LCD-skärmen i närheten av arbetsområdet och bifoga omriktaren till det genom att skruva den till botten, precis som det var på den skadade skärmen. Koppla in bakgrundsbelysningen lampan kabeln till rätt plats på omriktaren.
  9.
  Montera ersättare LCD-skärmen för att montera displayen församling. Ställ in och justera skärmen till dess ram och sätt skruvarna igen för att hålla den på plats. Återanslut kablarna du unplugged och sätt tillbaka ramen.

  tips och varningar


 • anordnas. Förvara små delar i behållare, och kablar etikett om du måste.
 • Dell täcks inte av garantin kontrakt om du plocka isär din laptop.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur till återvinna alla ljudfiler från en hårddisk

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en 120V AC dator till ett 12V DC
 • hur du ansluter IDE-enheter
 • Hur spelar jag in från luftkanaler till dvd?
 • hur man bromsa en cpu processor för att förhindra överhettning
 • hur man skriver ut dubbelsidigt bilder på en Epson
 • hur reparera skrivarvalsarna
 • min dell Skrivaren matar inte papper
 • diskett enhet fakta
 • hur man sätter ögat leksaker på en dator som en webbkamera
 • hur man skriver ut på transferpapper papper med en Samsung CLP-300 skrivare