Dator > hur man installerar en BIOS-uppgradering

 • hur man installerar en BIOS-uppgradering


 • När du slår på datorn, BIOS (basic input /output system) är den allra första programvaran för att belastningen på maskinen. BIOS innehåller all hårdvara inställningar för datorn och lagras på en speciell minneschip. Inställningarna i BIOS diktera hur operativsystemet ska använda hårdvara resurser och parametrar.  När du installerar nya typer av hårdvara i ett datasystem, konflikter mellan enheter som är installerade kan inträffa. Uppgradera BIOS till en nyare version kan ofta bidra till att korrigera konflikten fel och problem.

  Du behöver:.
  2 AA-batterier

  Rekord aktuella datorn BIOS-version Information


  1
  Klicka på "Start". Skriv "msinfo32" i "Kör" eller "Sök"-ruta på "Start"-menyn, och tryck på "Enter". Systemet information verktyget visas.
  2.
  Klicka på "System Summary" fliken längst upp i fönstret Systeminformation.
  3.

  Bläddra ner till BIOS-version nummer och datum. I de flesta fall, en post under "Processorhastighet" värde. Skriv ner BIOS-version nummer och datum. Även spela in BIOS-version datumet om förtecknade intill versionsnumret.

  Ladda ner BIOS uppdateringar från moderkortstillverkaren webbplats


  1.
  Leta reda på modellnumret för moderkortet. Det bör vara på den ursprungliga moderkortet rutan eller på framsidan av instruktionsboken. Moderkortet tillverkare och modell nummer kan också visas i Systeminformation verktyget i Windows.
  2.
  Ange "Support" eller "Downloads" område av moderkortet tillverkarens webbplats. Använd webbplatsens sökfunktion eller navigera företagets lista över produkter att hitta den "Drivrutiner och nedladdningar" för din modell av moderkort.
  3.
  igenom BIOS-uppdateringen filer i "Downloads" för moderkortet att se om en ny BIOS-version är tillgänglig. Se release datum för att avgöra om filen på tillverkarens webbplats är nyare än den version installerad på din dator. Granska även versionsfakta för att se vilka problem uppdateringen åtgärdar och om uppdateringen ger förbättrad kompatibilitet hårdvara.
  4.
  Hämta den uppdaterade BIOS-filen om ändringen kommer att korrigera hårdvara frågor eller förbättra kompatibilitet med nya maskinvaruenheter. Hämta BIOS-uppdatering program också (på samma nedladdningssidan).

  Uppdatera BIOS


  1.
  Navigera till mappen där du sparade BIOS-uppdatering fil och installation nytta. Om det behövs, högerklicka på filerna och klicka på "Extract" eller "Packa" för att dekomprimera filer i mappen.
  2.
  Öppna BIOS-uppdatering program genom att dubbelklicka ansökningsakten. Tillbaka upp den nuvarande BIOS-filen genom att följa instruktionerna på skärmen. Följ sedan instruktionerna för att ladda BIOS-uppdateringen filen i programmet.
  3.
  Klicka på "Uppdatera BIOS" eller "Flash BIOS", och följ noga anvisningarna på skärmen. Om du uppmanas att göra det, starta om datorn för att slutföra BIOS-uppdatering.

  Tips och varningar


 • med många äldre moderkort, måste du utföra BIOS uppdatering från en DOS-prompt. Därför måste du hämta BIOS-uppdatering och hjälpprogrammet och kopiera filerna till en bootbar diskett eller USB-enhet. Granska i användarhandboken för datorn eller moderkortet för prioriteringar startenhet så att du kan starta från diskett eller USB-enhet för att utföra BIOS-uppdateringen.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur du ansluter ett fax alternativ på en dator

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag en diskettenhet i E310 Dell PC?
 • hur du uppdaterar ett ASUS moderkort
 • Hur identifierar jag ett grafikkort i Windows XP?
 • hur man kan implementera Dell Drivers
 • anti glare vs blank laptop skärm
 • vad är inne i en diskettenhet?
 • förteckning över gigabyte moderkort
 • Hur tar jag bort en Intel p3 CPU?
 • Inaktivera fingeravtrycksläsaren i en HP Pavilion dv6835
 • Min HP LaserJet 2100 kommer inte ut till andra fack