Dator > hur man byter en skärm på en iMac

 • hur man byter en skärm på en iMac


 • Om din iMac har lidit stor skada på en nedgång eller ett spill och din garanti kommer inte att täcka kostnaden för att ersätta skärmen kan du spara pengar på reparationer genom att byta ut skärmen själv. En iMac använder speciellt formade skal, så du måste köpa rätt ersättning skärmen för att garantera en lyckad swap. Enligt Apples webbplats, öppnas iMac upphäver garantin, så att endast utföra den här uppgiften själv när garantitiden och AppleCare stöd har gått ut

  Du behöver:.
  IMac byta skärm.
  Stjärnskruvmejsel.
  T8 Torx skruvmejsel.
  4 sugkoppar.
  Antistatisk matta.
  Antistatisk armband.


  1.
  Lägg antistatisk matta på ett bord och placera iMac nedåt på mattan. Skjut armband på armen och klipp sladden till ett hörn av mattan. Tryck en bit metall till ur eventuell statisk elektricitet.
  2.
  Skruva av Phillips skruv i mitten av den långa aluminium panel som täcker RAM. Ta bort panelen och lossa den svarta plastflikarna som håller RAM-kort i sina skåror. Dra korten ut med fingrarna när de dyker något ur sina springor.
  3.
  Vänd på iMac på dess andra sida och piska sugkoppar på plast skärmen täcker. Ta sugkoppar och lyft upp dem för att ta bort övertäckningen och avslöja T8 Torx skruvar som håller aluminium ärendet till skärmen.
  4.
  Skruva alla T8 torxskruvarna från runt ramen på displayen, och lyfter aluminium med från datorn. Koppla ur iSight-kameran från toppen av fallet innan du tar bort fallet helt.
  5.
  Skruva resten av T8 torxskruvarna från kanten på displayen för att lossa den från moderkortet. Koppla den svarta kabeln mellan skärmen och styrelsen nära den svarta kylfläkten. Lyft visa något för att hitta de andra två anslutningar mellan skärmen och logikkortet.
  6.
  Lossa blå kortet från nedre högra sidan av moderkortet, och dra den sista svart kabel från övre vänstra sidan av brädet. Ta bort den gamla skärmen helt.
  7.
  Sätt tillbaka den svarta kabeln från den övre vänstra sidan av logikkortet att den nya skärmen. Byt den blå kortet till anslutningen på den nedre högra sidan av displayen. Justera displayen med sitt hål i ramen av datorn och ansluta den svarta ledningen, nära fläkten, till displayen.
  8.
  Tillbaka T8 torxskruvarna på displayen för att hålla den till logikkortet. Anslut iSight-kameran till aluminiumhölje och skjut den över skärmen. Skruva T8 Torx skruvar i aluminium, och sedan ersätta plast skärmen över displayen.
  9.
  Vänd på iMac över och sätta in RAM-kort i sina springor, knäppa dem med svart plast flikar. Byt den långa aluminium panel över RAM kort och bifoga det till ett ärende med en Phillips skruv.

  Tips och varningar


 • Enligt Naturvårdsverket, många dator, TV och beslutsfattare elektronik erbjuda att ta tillbaka incitament för bildskärm återvinning.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man byter en färgrullen

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en eMachines cpu fläkt för Celeron och p4
 • hur man installerar CPU kylning
 • Hur får jag en CD-RW för att öppna?
 • Hur ändrar jag minnet på en HP zv6000?
 • Hur konvertera en vanlig skrivare till trådlösa
 • Hur byter jag separation rullarna på en HP LaserJet 4m?
 • skillnaden mellan SATA och eSATA
 • Hur tar jag bort helt hp 6480 skrivarprogrammet?
 • asrock: hur du uppdaterar bios
 • hur man uppgraderar en iMac Intel 1.5TB