Dator > hur man använder dubbla pekskärm skärmar i Windows XP

 • hur man använder dubbla pekskärm skärmar i Windows XP


 • Pekskärm spara tid med dator-baserade uppgifter genom att användarna kan gå förbi en mus och tangentbord och beräkna genom att direkt vidröra en skärm. De sparar också utrymme genom att eliminera musen och tangentbordet, vilket gör dem idealiska för detaljhandeln kiosker och restaurang datorsystem. Med hjälp av två pekskärmar öppnar utrymme datorns skrivbord så att två personer kan arbeta eller göra inköp på samma gång. Det intuitiva gränssnittet av pekskärmen datorer gör att användare av alla erfarenheter nivå för att driva en dator.

  Du behöver:
  Dual port grafikkort
  . Två USB-portar.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den från vägguttaget. Öppna datorns sidopanelen och röra en bit metall borta från din dator att ladda ur eventuell statisk elektricitet på ett säkert sätt.
  2.
  In grafikkort i en PCI-Express (PCIe) kortplats på moderkortet. Den PCIe platsen ser ut som en lång, smal rektangel plast med en snabb-spärren i ena änden. Sätt tillbaka sidostycket av datorn och koppla in strömförsörjningen.
  3.
  Anslut DVI-ingång trådar av bildskärmarna till DVI-utgångar på grafikkortet. DVI-anslutningar ser ut som små, vit plast rektanglar med tre rader om åtta fyrkantiga hål. Anslut USB-utgångar av monitorer till portarna på din dator med USB-kabeln som medföljer varje bildskärm.
  4.
  Starta datorn. Högerklicka någonstans på skrivbordet och klicka på "Egenskaper" för Windows XP, "Anpassa" för Windows Vista eller "Screen Resolution" för Windows 7. Öppna "Systeminställningar" från dockan om du använder en Mac, och klicka på "Detect Displays".
  5.
  Klicka på fliken "Inställningar" i Windows Display Properties-panelen . Välj den första bildskärmen från rullgardinsmenyn om den inte har automatiskt valts och klicka sedan på den andra bildskärmen att välja den från rullgardinsmenyn.
  6.
  Ställ upplösning för varje bildskärm under "Skärmupplösning". Se din bruksanvisning om du inte är säker på vad upplösningen är. En bildskärm kan ha en upplösning på 1600-av-900 pixlar, medan en kvadrat bildskärmens upplösning kan vara 1400-av-1050 pixlar. Starta om datorn för att aktivera båda bildskärmarna.
  7.
  Sätt pekskärm installation skiva i CD-enheten och kör installationsprogrammet. Välj den typ av bildskärm du installera drivrutiner för och klicka på "Nästa". Kalibrera varje bildskärm genom att peka på skärmen mål som visas under installationen. Klicka på "Finish" när kalibreringen av monitorer.
  8.
  Kalibrera din monitorer från tid till annan genom att köra programvaran för bildskärmen från aktivitetsfältet längst ner till höger på skärmen, eller från " Start "-menyn. Du kommer att se en ikon av varumärket av skärm du själv. Kör programmet genom att dubbelklicka på ikonen, och klicka på "Kalibrera" eller "Justera" att gå igenom kalibreringen.

  Tips och varningar


 • Enligt University of Texas, kapacitiva pekskärmar ha en klarare bild än resistiva skärmar eftersom kapacitiv skärm saknar resistiv semiflexible glasskivan som resistiv skärm använder. Kapacitiva skärmar visas upp till 15 procent ljusstarkare än resistiv skärmar på grund av denna skillnad.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man överklockar din DDR3-minne

Relaterade artiklar


 • hur man byter en DVD-ROM-enhet
 • specifikationer för ett ASUS A8N-E moderkort
 • Definitionen av en IDE-hårddisk
 • Hur man laddar ner en Lexmark skrivare utan programvaran
 • Hur installerar jag en HP Deskjet 845c skrivare?
 • hur man återställer en indikator bläcknivå
 • Hur tar jag bort helt hp 6480 skrivarprogrammet?
 • hur man installerar en Microsoft-tangentbord
 • hur man återställa raderade filer på ett Memory Stick Duo
 • Hur kör jag två skärmar på en SONY PCG-grt390zp laptop?