Dator > hur man använder dubbla grafikkort

 • hur man använder dubbla grafikkort


 • En dubbel grafikkort har två kontakter. Du kan bifoga två video bildskärmar till din dator och visa datorns video bilder på båda skärmarna. Du kan välja att se samma data på båda skärmarna, användbart om din andra monitor är en projektor och du är värd en presentation, eller så kan du utöka datorns bild över båda skärmarna, vilket är användbart om du arbetar med breda kalkylblad. Ett tredje alternativ kan du bara ut till en projektor. Du konfigurerar dubbla monitorer på olika sätt, beroende på om du använder XP, Vista eller Windows 7.

  Windows XP-konfigurationen


  1.
  Anslut en bildskärm till den fria anslutningen på datorns dubbla grafikkort, eller sekundär video kontakten på din bärbara dator. Högerklicka någonstans på skrivbordet aktivitetsfältet och välj Egenskaper. "Välj" Inställningar "i det fönster som öppnas, och detta kommer att visa bildskärmar anslutna till datorn. Varje bildskärm identifieras med ett nummer.
  2.
  Vi talar ditt den nya bildskärmen genom att klicka på den och klicka på kryssrutan bredvid "Utöka Windows-skrivbordet till denna bildskärm" budskap. Detta kommer att utöka skrivbordet på din nuvarande bildskärmen på den nya bildskärmen. Om det behövs, dra och släpp de numrerade övervakar så att de är i samma position i konfigurationen fönster som de är på ditt skrivbord.
  3.
  Konfigurera inställningar som visas storlek och färg kvalitet individuellt, för varje bildskärm, med hjälp av konfigurationsverktyg på fliken Inställningar. Klicka på skärmen du vill konfigurera och sedan ändra inställningen. Den nya inställningen gäller endast övervaka valda. Ordna din öppna program på varje bildskärm som gör det enkelt att använda dem. Till exempel kan du ha ett e-postprogram öppet på en bildskärm medan du arbetar på ett Word-dokument visas på den andra bildskärmen.

  Windows Vista Configuration


  1.

  Anslut den andra bildskärmen till den andra videon kontakten på grafikkortet, eller på din bärbara dator. Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen". Välj "Utseende och anpassning" klicka sedan på "Ändra bildskärmsupplösning. " Se till att du kan se båda två i konfigurationen fönster. Displayerna kommer att vara numrerade 1 och 2.
  2.
  Välj bildskärmen utsedda 2, sedan klickar du på kryssrutan bredvid "Utöka skrivbordet till denna bildskärm" budskap. Detta förlänger din aktuella fönstret på din bildskärm. Dra och släpp de numrerade övervakar så att de liknar de ståndpunkter på din fysiska skrivbord. De kan ordnas horisontellt, för bildskärmar som ligger sida vid sida, eller vertikalt, om bildskärmarna är placerade ovanpå varandra.
  3.
  Ändra bildskärmens upplösning för varje övervaka individuellt, genom att välja övervaka och justera "Lösning" skjutreglage. Klicka på "Ja" i rutan som visas för att acceptera de nya inställningarna. Starta om datorn för att säkerställa att de nya inställningarna som gäller för både bildskärmar anslutna till din dubbla grafikkort sparas.

  Windows 7 Konfiguration


  1.
  Använda ett tangentbord genväg för att konfigurera din bildskärm. Med den andra bildskärmen är ansluten till din dubbla grafikkort, klicka på Windows-tangenten och "P" samtidigt. Detta öppnar en display inställningsalternativ fönster.
  2.
  Välj "dator bara" om du inte vill använda den andra bildskärmen vid denna tidpunkt. Välj "Duplicera" för att visa samma bild på båda skärmarna samtidigt. Välj "Utöka" för att göra din nuvarande skärm spridning mellan de båda bildskärmarna. Du kan dra fönster visas på en bildskärm att visa dem i den andra bildskärmen. Välj "Projector bara" för att visa dina bilder och data på den andra bildskärmen. Du kanske vill använda detta om din andra monitor är en projektor och du inte kan se de första skärm som du gör en presentation. Skicka bilden med endast en videoutgång sparar ström och datorresurser.
  3.
  Konfigurera dubbel video genom att högerklicka på skrivbordet och välja "Skärmupplösning". Då öppnas ett fönster konfiguration, där båda dina skärmar kan ses, numrerade 1 och 2. Använd "Flera bildskärmar" drop down-listan och välj från "Duplicera dessa displayer," förlänga dessa skärmar "," Visa skrivbordet bara på 1 "och" Visa skrivbordet bara på 2 "alternativ. Justera upplösningen för varje vald bildskärm genom att använda "upplösning" listrutan vid behov.

  Tips och varningar


 • Om din dator inte se din andra bildskärmen när du försöker konfigurera den, starta om datorn och datorn kommer att identifiera det som ny hårdvara vid start.
 • Se till att bildskärmarna är fysiskt uppradade det sätt som de visas i konfigurationen skärm, men du kanske upptäcker att du utöka skärmen till vänster monitor, snarare än den högra.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur fixar jag en HP L7680 pappersstopp?

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till USB-portar sidhuvud på en dator
 • hur man byter en Dell-processor inspiron laptop
 • hur mycket virtuellt minne bör en dator behöver?
 • hur man installerar till ett minne
 • Hur konverterar jag skrivare c6680 parallell till usb?
 • hur du tar bort och ersätter Dell Vostro 3700 bärbara datorns tangentbord och CD / DVD-enhet
 • Hur byter jag en HP M3035 fixeringsenheten?
 • Felsökning en Linksys WUSB600N
 • hur man fixar en pc minnesläcka
 • vad är DDR RAM minne?