Dator > Hur väljer jag en CNET laptop?

 • Hur väljer jag en CNET laptop?


 • Även om priserna har sjunkit kraftigt, är en bärbar dator fortfarande ett större inköp. Innan du spendera pengarna på en ny eller ersättning laptop, måste du göra din forskning noggrant. Bestämma vilken typ av laptop du behöver och få en god förståelse för vad alla dessa specifikationer menar, hjälper dig att få den bästa datorn för din budget. Översyn sajter som CNET kan vara till stor hjälp när shopping för en ny laptop, och använda de källor som en vägledning är alltid en bra idé
  1.
  Avgöra vad som är viktigast i ett laptop. These dagar bärbara datorer finns i många differenet storlekar, från stora bärbara datorer med 17-tums skärmar till små netbooks med små tangentbord och 10-tums skärmar. Om portabilitet är din viktigaste, är en mini notebook eller netbook förmodligen det bästa valet. Om du vill använda din bärbara dator för att ersätta en traditionell stationär dator, lutad mot en större 15-tums eller 17-tums laptop är vettigt. Du måste göra en avvägning mellan en lätt och användbarhet.
  2.
  Gå till din lokala datorbutik och testa flera bärbara datorer och netbooks. Skriv på tangentbordet för att se hur det känns. Vissa människor tycker det lilla tangentbord på netbooks svåra och krångliga att använda, medan andra finner dem lätt att navigera. Det bästa sättet att avgöra vilken storlek laptop passar dina behov är att faktiskt prova i butiken, även om du i slutändan köper enheten online.
  3.
  Jämför mängden minne i varje enhet. Sikta på minst 2GB RAM, men försök att få 4GB eller mer om du kan. Om du ska göra någon videoredigering, titta på live TV eller streaming video behöver du mer minne. Ju mer minne du kan få i din bärbara dator, desto snabbare och smidigare kommer det att göra.
  4.
  Kontrollera storleken på hårddisken på varje laptop du funderar på. Tänk på att du inte bara kan lägga till en andra hårddisk om du kör ut i rymden. Om du behöver mer lagringsutrymme behöver du installera ett helt nytt hårddisk, och det innebär att överföra alla dina filer från den gamla enheten till den nya. Att köpa en bärbar dator med gott om lagringsutrymme är den bästa strategin. Leta efter en bärbar dator med en hårddisk kapacitet på minst 500 GB. Och priserna går ner, kanske du kan få 750 eller ens en 1TB hårddisk i din bärbara dator.
  5.
  Tänk tillägg som kortläsare du kan använda för att läsa minneskort från din digitalkamera och korten blixt från din MP3-spelare. Kontrollera också att den bärbara datorn har gott om USB-portar-leta efter ett minst fyra USB-portar, men åtta eller mer är ännu bättre.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur identifierar jag ett grafikkort i Windows XP?

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra mikroprocessor hastigheter
 • Hur du formaterar en extern hårddisk för att kunna läsas av en PSP?
 • hur till återvinna bilder från ett CompactFlash
 • Hur får jag ett kreditkonto för dator finansiering?
 • hur man installerar en Hitachi-hårddisk
 • hur du ansluter N72 till en PC
 • Hur felsöker jag en ViewSonic vp201mb?
 • Vad är livslängden på ett USB-minne?
 • lägga till en hårddisk till en HP Pavilion
 • magnetiska historia