Dator > Hur man återskapar en bios administratörslösenord

 • Hur man återskapar en bios administratörslösenord


 • BIOS, en akronym för Basic Input Output Settings, är en uppsättning instruktioner lagras i ett batteri som drivs halvledarchip i datorn, så kallad CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor). Information i BIOS, som också kallas CMOS-inställningarna, avser datorns maskinvarukonfiguration och den innehåller även systemets datum och tid. Denna information innehåller instruktioner som datorn använder för att inleda maskinvarukomponenter vid systemstart. Om du har använt ett lösenord för att komma BIOS-inställningarna, och har förlorat lösenord, kommer du inte att kunna ändra inställningar, eller i vissa fall till och med använda datorn. Du kan återställa ett förlorat BIOS-lösenord genom att fysiskt komma åt datorns moderkort

  Du behöver:.
  Bruksanvisning
  . Skruvmejsel.

  loss CMOS-batteriet


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den från vägguttaget. Om du använder en bärbar dator, ta ut batteriet från dess viken under apparaten. Koppla ur alla enheter, t. ex. skrivare, scanners, routrar eller modem från datorn.
  2.
  Ta bort CMOS-batteriet. Gör det kommer att radera all information lagras i CMOS och rensa BIOS, inklusive alla lagrade lösenord. Hitta en platt rund komponent (som liknar en klocka batteri) infogas på en plats i moderkortet och försiktigt bända loss den. Lokalisera och ta bort CMOS-batteriet kan bli mer komplicerat för bärbara datorer, på grund av dess invecklade arrangemang. Se din dokumentation för lokalisering av CMOS batteri, och alla instruktioner borttagning. Du får eller inte kan ha att plocka isär den bärbara datorn, beroende på laptop märke och modell.
  3.
  Sätt tillbaka batteriet efter 30 minuter. Återmontera datorn genom att sätta tornet höljet tillsammans igen (för stationära datorer) eller efter tillverkare rekommenderade procedurer (för bärbara datorer). Slå på datorn och klicka på "F1" när du ser detta meddelande: ". CMOS checksum error" Navigera genom BIOS-inställningar gränssnittet och tillämpa ett nytt lösenord eller ladda standardinställningar.

  Ändra CMOS Jumper inställningar


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln . Koppla bort alla komponenter från datorn med en live-strömkälla. Lägg skrivbordet torn höljet på sin sida och skruva loss en av sina väggar för att komma åt CMOS bygeln på moderkortet. För en laptop, se dokumentation för anvisningar om hur du öppnar CMOS jumper.
  2.
  Identifiera CMOS bygeln fäst till moderkortet. Om du är osäker, leta efter en liten rektangulär komponent, vanligen svart, som gränsar till CMOS-batteriet. Bygeln kan eller inte kan märkas.
  3.
  Ställ byglingen för sin "klara" position. Titta i moderkortets arkitektur att lära sig vilket kommer att ändra sin inställning till "klart. " Detta kommer att rensa BIOS och all information lagras i CMOS. Ihop datorn och sätter på den.
  4.
  Tryck på "F1" när "CMOS checksum error" visas och tillämpa en ny BIOS-lösenord.

  tips och varningar


 • Du kan återställa BIOS för att klara ett förlorat lösenord genom att använda en bakdörr lösenord-en generisk lösenord som används av tillverkare. Den bakdörr lösenord kan kringgå användargenererat lösenord, och används av tekniker för att komma åt BIOS i sina kunders datorer. Backdoor lösenord ändras ofta. Gå till TechNibble webbplats (länken i resurser) för en fullständig förteckning över bakdörr lösenord för vanliga BIOS-versioner.
 • Lost BIOS-lösenord kan återvinnas med hjälp av särskilda program. Med hjälp av en programvara baserad lösenord flytta kan få oönskade konsekvenser.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man byter stämpeldynor på en Canon i470

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Linksys modem
 • Hur fyller jag en patron Q2612A toner?
 • Hur gör jag för att diagnostisera problem för en HP 7100?
 • Hur installerar jag en Dell tangentbord?
 • hur att överföra en fast telefon till VoIP
 • hur man kan minska laptop buller
 • hur man uppgraderar en laptop hd
 • specifikationer för ett ASUS A8N-E moderkort
 • hur man identifierar 64-bitars Intel-processorer
 • hur du använder din interna hårddisk med en annan PC