Dator > Hur lägger jag till en DVD-enhet till HP Pavilion Elite m9040n?

 • Hur lägger jag till en DVD-enhet till HP Pavilion Elite m9040n?


 • HP Pavilion Elite M9040N levereras med en 16x DVD-spelare och installerade brännaren, men det betyder inte att en andra man inte kan sätta in en andra DVD-enheten låter dig spela en DVD medan du bränner en, alla på samtidigt. Medan installera en optisk enhet som en DVD-spelare är inte det mest komplicerade datorn uppgraderingen måste du vara försiktig så att du inte stör någon annan kablage som de kablar du behöver för att koppla in din nya enhet

  Du behöver. :
  stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Ta bort alla sladdar från datorn och placera datorn på ett bord så att du står inför baksidan av det.
  2.
  Leta skruven på vänster sida på baksidan av datorn. Det kommer att vara ungefär halvvägs upp till vänster, håller i sidopanelen på plats. Vrid skruven moturs för att släppa det. Du ska kunna lossa den utan en skruvmejsel, men om det sitter fast, används en stjärnskruvmejsel för att få bort det.
  3.
  Ta tag i handtaget på baksidan av sidopanelen till vänster. Dra tillbaka panelen en tum, lyft sedan bort det från datorn.
  4.
  Vrid datorn moturs så att den öppna sidan mot dig. Titta vid kanten av öppningen där frontpanelen vilar. Hitta de tre plastflikarna på frontpanelen och dra ut dem. Flikarna ser ut som korta dubbla linjer. En flik finns på undersidan av datorn, medan de andra två är närmare toppen.
  5.
  Swing framsidan öppen, ta sedan bort den från datorn.
  6.
  Vrid datorn så du är vänd mot framsidan av det. Titta direkt under den aktuella DVD-enheten att hitta den plats där du kommer att installera den nya DVD-enheten. Skjut in en platt skruvmejsel i spåret på höger sida av fronten över drive-öppning. Vrid skruvmejseln och fronten kommer att lossna.
  7.
  Titta på baksidan av din nya DVD-enhet och hitta tröjor, som är en uppsättning med fyra stift med en plastbit över en uppsättning. Den plastbiten ska vara över den inställda märkt "CS". Om det inte är, försiktigt bort bit och skjut den över de två pinnarna som sitter under "CS".
  8.
  Dra ut på spärren som öppnar enhetsfacket. Låset sitter på övre vänstra hörnet när du tittar på datorn från den öppna sidan. Det finns två lås där, i hörnet och en precis till höger om denna, du vill att en till höger. Dra på den för att få loss den.
  9.
  Skjut in den nya DVD-spelaren in i enhetsfacket från datorns framsida. Skjut inte det hela vägen i ännu.
  10.
  Anslut en fri ATA-kabel och en strömkabel i spåren på baksidan av DVD-spelaren. De typer av kablar du ska använda beror på vilken typ av DVD-spelare som du installerar. Det kommer antingen bli en lång IDE-kabel och en stor 4-stift strömkabel, eller två mycket kortare SATA-kablar. Kontrollera instruktionerna som följde med DVD-spelaren om du inte kan bestämma rätt kablar som ska användas.
  11.
  In enheten resten av vägen in i enhetsfacket och tryck spärren på plats igen.
  12.
  tillbaka framifrån och från sidan täcker genom att vända på stegen du gjorde för att ta bort dem.

  tips och varningar


 • Rör vid något metallföremål innan du börjar arbeta på vilken dator komponenter. Statisk elektricitet kan skada din dator.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur till återvinna en xd-kort fil

Relaterade artiklar


 • thinkpad X31 specifikationer
 • hur till återvinna bilder från en hårddisk
 • vad är ett ATX-moderkort?
 • felsökning av en Toshiba extern hårddisk
 • specifikationer och vikt Latitude D610
 • Felsökning av CD-enheten i Windows 2000
 • Hur fyller jag nålen bror bläck 700?
 • hur man sätter filmer på en Pandigital fotoram
 • Hur installerar jag vädur i en HP Compaq 6820s bärbar dator?
 • Ta bort en Windows hårddisk