Dator > typer av optiska skannrar

 • typer av optiska skannrar


 • Optisk skannrar läsa medier, såsom dokument, fotografier och diabilder samt översätta innehållet till information som en dator kan förstå och bearbeta. Optisk skannrar arbetar ofta i kombination med ett datorsystem, som styr skannern med installerad programvara. Efter skanning en bit av media, kan användaren spara de digitaliserade filen till datorn, göra ändringar med hjälp av grafik eller ordbehandlingsprogram, och återge filen med utskrift hårdvara.

  trumskannrar

  US National Bureau of Standards utvecklat trumman scanner, designad för skanning av bilder, 1957. Används främst för att skanna bilder kan trumman Scanna reflekterande medier, såsom fotografier, eller genomskinliga media, såsom film negativ. Begreppet "trumma scanner" kommer från den cylindriska system som används inom skanning mekanism. Användare montera konstverk eller film på en tydlig cylinder, som snurrar medan skanning mekanism Bilden skannas. Filmscanning vanligtvis kräver blötläggning filmen i olja innan montering på trumman. Typiska trumskannrar kan reproducera reflekterande konstverk upp till 11-för-17 inches. Används främst för kommersiella tillämpningar inom grafisk konst, priset på trumskannrar börjar på cirka $ 5000. Trum-scanning-teknik kan användare välja en skanningshastighet och fokusera sökningen på en särskild del av det ursprungliga materialet, som ger en hög kvalitet reproduktion.

  Flatbäddsscannrar

  Flatbäddsskannrar, som vanligen används för att skanna dokument, fotografier och diabilder, representerar den mest tillgängliga och används scanningapparatur på marknaden. Typiska Flatbäddsskannrar har en glasyta för att placera media för skanning, tillsammans med ett lock med en reflekterande yta som skapar en bakgrundsbelysning. Genomsökningen mekanism färdas under material för att göra sökningen. Flatbäddsskannrar kosta från under $ 100 till tusentals dollar, för kommersiella-grade hårdvara. Nyare flatbäddsskannern modeller innehåller ofta adaptrar eller inbyggda mekanismer för skanning traditionella diabilder och film (35mm). Som flatbäddsskannern tekniken har utvecklats, välj skannrar har också möjlighet att skanna tredimensionella föremål som ryms på skanningen ytan. Flatbäddsskannrar varierar i storlek, för skanning media från 8-1/2-by-11 inches, upp till 11-för-17 inches. Tillverkar också göra multifunktionsmaskiner, som kan innefatta en flatbäddsskanner, kopiator och fax i en enda del av maskinvaran.

  Filmskannrar

  filmskannrar reproducera traditionella negativ och diabilder. Typiska filmskannrar anställa ett integrerat system film transportören för att infoga filmen i mekanismen. Efter isättning av transportören, till skanningsenhet rör sig över filmplanet spela in bilden. Med införandet av digitala program för fotoredigering, har fotografer vänt sig till filmskannrar att skapa digitala kopior av arkiverade filmbilder, eller som del av sin fotografiska arbetsflödet. Filmskannrar kommer i olika storlekar och kan skapa ett brett utbud av mångfaldigande kvaliteter, skannar film från 35 mm till 5-av-7 inches, med resolutioner från 2400 pixlar per tum till 8000 pixlar per tum, eller mer. Priset på filmskannrar från under $ 100, för low-end konsument hårdvara, till tusentals dollar, för kommersiella-grade enheter.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur du ansluter en bärbar dator till en pc

Relaterade artiklar


 • hur reparera en LCD-bildskärm på en dator
 • hur man kan övervaka en AMD CPU
 • Hur får man en ny SATA Seagate hårddisk för att arbeta med en gammal ide moderkort
 • Hur ansluter jag en DVD-spelare till en Epson Powerlite 83c projektor?
 • Hur kontrollerar jag en flash-enhet för ett virus eller trojan?
 • hur man ansluter en bärbar dator till en större skärm
 • hur man bränner en iso som är större än 2 GB i Nero
 • hur du formaterar en Compaq Presario 6000
 • hur man kan jämföra processorhastigheten
 • hur man kan jämföra laptop komponenter