Dator > min laptop kommer inte att erkänna min DVD-enhet

 • min laptop kommer inte att erkänna min DVD-enhet


 • Med en DVD-enhet eller annan optisk enhet på datorn är viktigt för dataöverföring, lagring och tittar och lyssnar till medieinnehåll. Många människor titta på film på sina bärbara datorer och, från tid till annan, kan interna konflikter orsaka den bärbara datorn att misslyckas att känna igen DVD-ROM-enheten. Detta är en teknisk olägenhet, men innan du kör till din lokala dator verkstad, finns det några problemlösning alternativ du kan prova
  1.
  Klicka på "Start" och "Inställningar". Klicka på "Kontrollpanelen" och "System". "System Properties" öppnas. Klicka på "maskinvara" och "Enhetshanteraren". All hårdvara och komponenter som finns installerade visas i Enhetshanteraren. Den översta namn är datorns namn, följt av "Batterier", "Dator", "Disk Drives", "Bildskärmskort" och "DVD-ROM"-enheter. Namnet på din specifika optiska enheten kan se annorlunda ut (DVD-CD-ROM-eller DVD-RW).
  2.
  Klicka på plustecknet bredvid DVD-ROM-enheter att utvidga förteckningen . Namnet på din DVD-ROM-enheten ska visas i detta avsnitt. Högerklicka på enhetens namn och klicka på "Egenskaper" längst ner på listan över alternativ. "General" fliken visar ett "Enhetsstatus" låda. Inne i lådan det borde framgå att enheten fungerar korrekt. Om ingen enhet finns, kan du inte rätt på namnet. Om DVD-skivan inte visas i "Enhetshanteraren" du måste installera om det.
  3.
  Exit "Enhetshanteraren" men stannar i "Kontrollpanelen" och dubbelklicka Klicka på "Lägg till maskinvara". Detta startar "Add New Hardware Wizard", där datorn utvärderar hårdvara ändringar eller tillägg. Det kan känna igen din DVD-ROM och ber dig installera drivrutinen.
  4.
  Avinstallera DVD-programmet. Från tid till annan, folk installera fler än ett program för att läsa eller skriva till cd-och dvd-rom. I detta fall kan det ha orsakat en programvara konflikt, så genom att avinstallera programvaran och startat om datorn som du kanske kan ångra skadan. Installera bara ett passande program och kontrollera "Enhetshanteraren" när du startar om datorn.
  5.
  Ladda allra inbyggda programvaran för din DVD-ROM. För att göra detta måste du veta exakt märke och modell nummer, men om det inte dyker upp i din "Enhetshanteraren" titta på den faktiska etiketten på enheten för att få namnet. Du kan få det från produktspecifikationerna manualen för din laptop. Ladda ner och installera firmware och starta den bärbara datorn.
  6.
  Stäng av din bärbara dator och starta den i felsäkert läge (vanligen genom att trycka "F8" på startskärmen, men detta varierar mellan datortillverkare). Öppna "Kontrollpanelen" och "Enhetshanteraren" och lokalisera din DVD-ROM-enheter för att se om din DVD-ROM visas i felsäkert läge. Genom att ta bort alla DVD-ROM-brännare program, är de konflikter stoppas. DVD-ROM visas nu på Enhetshanteraren i felsäkert läge.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man får tillbaka raderade data från en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en extern antenn till en bärbar dator
 • flyga instruktioner injektionspennan
 • Felsökning av en acomdata extern hårddisk
 • hur man kan stänga av en kärna i en med dubbla processorer
 • Skillnaden mellan ddr och ddr2-minne
 • Vilket är bättre: en Dell eller en HP laptop?
 • hur gör jag fylla på en Epson Stylus R340 Bläckpatron?
 • hur reparera skrivarvalsarna
 • hur du fyller cd förare
 • hur man använder ett ATX-testare strömförsörjning