Dator > hur man sätter ett trådlöst kort i en PC

 • hur man sätter ett trådlöst kort i en PC


 • Installera ett trådlöst kort i datorn är ett av de enklaste sätten att se till att du får ut det mesta av ditt system. Trådlösa kort gör det enkelt att ansluta till både hem och företag nätverk, vilket möjliggör fildelning och skrivardelning, samt ge möjlighet att få annan kringutrustning interagera med din dator. Även om det kan tyckas vara en skrämmande uppgift, installera kortet är faktiskt en ganska enkel och okomplicerad process

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  Jordning handledsrem.
  Installations-CD.
  Trådlöst PCI-kort.


  1.
  Läs manualen som följer med det trådlösa kortet. Det kommer att vara viktiga uppgifter, bland annat om någon programvara behöver installeras innan du installerar kortet.
  2.
  Skapa en systemåterställningspunkt innan du börjar installera PCI-kort. För att göra detta, gå till "Start"-menyn, klicka på "Tillbehör" och sedan "System Tools". Klicka på "System Restore"-fliken. När Systemåterställning programmet har öppnats klickar du på knappen som lyder "Skapa System Restore Point. "Detta gör att du kan återgå till en tidigare inställning i händelse av att du får problem vid installation av kortet.
  3.
  Stäng av datorn. Se till att du använder" Stäng av "alternativet på ditt system. På så sätt när du startar datorn igen kommer det starta om helt, upptäcka eventuella nya hårdvara och mjukvara som kan ha installerats. Som en ytterligare försiktighetsåtgärd av säkerhetsskäl, koppla bort datorn från elnätet eller eluttaget.
  4.
  Sätt antistatarmband på handleden och röra någon del av datorn. Detta kommer att förhindra all statisk elektricitet från att påverka den känsliga elektroniska komponenter i datorn.
  5.
  Öppna datorns hölje, som är utsidan av datorn. Om du är osäker på hur öppna datorn, kolla med tillverkaren för specifikationer. Många datorer kommer bara att glida öppen från sidopanelen, men vissa modeller kräver skruvar ska bort från datorns baksida. Om några skruvar tas bort, se till att sätta dem på ett säkert ställe så att du lätt kan hitta dem senare.
  6.
  Leta reda på en tom PCI-kortplats --- en lång plats som har kretsar på vardera sidan av spåret där kortet ska gå i. Om du är osäker på vilken plats är det PCI-kortplats, lokalisera kortplats som är lika långa som PCI trådlöst kort. Med ett fast tryck, men utan att tvinga in kortet i PCI-platsen, tryck kortet nedåt tills du känner att bosätta sig på plats. Kontrollera att det trådlösa kortets antenn, på toppen av kortet, pekar uppåt.
  7.
  Avsluta ärendet och starta om datorn. För vissa trådlösa kort kommer du att instrueras att sätta i alla operativsystem CD-skivor som följde med kortet, som kommer att installera och uppgradera alla nödvändiga drivrutiner.

  Tips och varningar


 • Om du inte vill öppna din dator kan du köpa en trådlös adapter som bara lägger till din USB port.
 • När du arbetar med något elektriskt, se till att ditt system är bortkopplad från någon strömförsörjning. Om datorn är ansluten till ett grenuttag, koppla bort grenuttag från eluttaget.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur byglar jag ändra på min hårddisk?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort U3 från en SanDisk Cruzer Titanium
 • Hur felsöker jag det Lexmark X2350?
 • PC delar checklista
 • flyga instruktioner injektionspennan
 • datorprodukter för blinda
 • Hur felsöker jag en HP 2200?
 • hur man kan stänga av en kärna i en med dubbla processorer
 • hur man formatera om Acer Aspire 5610z
 • hur man fixar dåliga sektorer på en bärbar dator
 • Varför köra datorn fan ständigt?