Dator > hur man konfigurerar flera cd-enheter

 • hur man konfigurerar flera cd-enheter


 • Många datorer levereras förinstallerade med minst en CD-enhet för medier ingång, men lägger till och konfigurerar en annan enhet ger datorn mer funktionalitet. Med flera enheter ger dig möjlighet att bränna flera CD-skivor på en gång för snabbare kopiering, eller lyssna på en musik-CD samtidigt som du spelar ett dataspel. Oavsett vad du väljer att använda flera CD-enheter för, kräver de bara ett par minuter att installera och konfigurera

  installera både Drives


  1.
  Stäng av datorn och ta bort elkabeln från den bakre.
  2 .
  öppna datorlådan för att få tillgång till insidan av datorn. De flesta datorer har en bild eller en knapp på baksidan som kommer att frigöra sidopanelen av datorn.
  3.
  Leta reda på alla installerade CD /DVD-enheter. Dessa kommer att vara på datorns framsida mot toppen. Om du installerar båda enheterna, lägg dem framför dig och titta på baksidan. Bestäm vilken enhet kommer att vara herre enheten eller den primära enheten, och som ett kommer att vara slav enheten eller den sekundära. Om du vill ställa enheter på master eller slav, lokalisera stift på baksidan av varje enhet. Stiften kommer att ha en liten tuss som omfattar minst två av dem. Bredvid raden av stiften ser du orden "Master" eller "Slave". Justera pluggar på master-enheten för att täcka lämpliga stiften och göra samma sak för slavenheten.
  4.
  Sätt kör in i öppna CD /DVD drive och skjut dem alla vägen tills de är stabilt på plats.
  5.
  Leta reda på IDE-kabeln som kommer från moderkortet. Denna kabel kommer att ha flera svarta fästen på det som ansluter till den bakre delen av CD /DVD-enheter. Anslut den bifogade filen närmast moderkortet för att enheten utsedda "Master" och den andra fastsättning på "Slave"-enheten.
  6.
  Anslut strömkablarna på baksidan av varje enhet. Strömkabeln är en liten, nio-pin adapter med en vit kontakt i spetsen. Strömkabeln ansluts till baksidan av CD /DVD-enheten där det står "Power. "
  7.
  Tillbaka sidoluckan av datorn och koppla tillbaka den i väggen.

  Testa varje Drive


  1.

  Slå på datorn och vänta på att helt ladda till skrivbordet och öppna "My Computer"-mappen. Du kommer att se alla CD /DVD och hårddiskar installerade på datorn i detta fönster.

  2.
  Öppna magasinet för enheten du betecknas som "Master" och sätter in en CD. Vänta tills datorn att känna igen skivan. Högerklicka på lämplig CD-enheten i listan och välj "Spela. "
  3.
  Öppna magasinet för enheten du utses till" Slave "-enhet och sätter in en CD. Vänta tills datorn att känna igen skivan. Högerklicka på lämplig cd-enhet på listan och välj "Play".
  4.
  Ta båda skivorna från facket om de fungerar. cd-enheter kommer förinstallerad med alla drivrutiner som behövs för att funktionalitet i din dator. Dessa enheter kallas "Plug-n-play"-enheter eftersom de kräver lite eller ingen ställa upp.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man använder en Canon A550 som en webbkamera i en PC

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om jag kan utöka DDR RAM i en iMac G5?
 • hur du uppdaterar abit bios
 • hur man återställer en iP4200
 • Hur felsöker jag en HP L7580 officejet?
 • Hur rengör jag en HP 1220c skrivare?
 • hur man kan kontrollera en USB 2
 • hur man torka av hårddisken på Western Digital XL-40
 • hur man uppgraderar en HP dv8380
 • Hur byter jag en HP n5425 tangentbord bärbar dator?
 • hur man uppgraderar en laptop till en 2,0 usb