Dator > hur du uppdaterar med en BIOS-version

 • hur du uppdaterar med en BIOS-version


 • BIOS (Basic Input /Output System) är den första programvaran möter datorn när du sätter på den. BIOS innehåller alla hårdvara inställningar för datorn samt datum och klockslag och inställningar boot. BIOS-inställningarna reda på vilken maskin resurser och parametrar datorns operativsystem använder med varje enhet i datorn.  Om din dator har problem som orsakas av hårdvara konflikter, uppdatering av dator med en ny BIOS-version kan hjälpa. En uppdaterad BIOS hjälper till att lösa många frågor maskinvarukompatibiliteten och gör maskinen mer kompatibel med nya maskinvaror

  Du behöver:.
  Uppdatera BIOS-version och uppdatera programvara (levereras av dator-eller moderkortstillverkaren)
  . Diskettenhet eller USB-enhet (för äldre datorer).
  Diskett (tillval).

  Kontrollera datorns aktuella BIOS-version


  1.
  Stäng av datorn och starta om den. Vänta på den inledande starten skärmen för att visa på din bildskärm. Tryck på "Pause /Break" knappen så fort du ser det.
  2.
  Leta moderkortet modellnummer och BIOS-version på skärmen. Det är oftast ligger på andra eller tredje textrad under Energy Star eller tillverkare logotyp i det övre högra hörnet på skärmen.
  3.
  Record moderkortet modellnummer och BIOS revidering information. Om det finns en release datum för BIOS, registrera det också.

  Hitta och hämta nya BIOS-version Filer


  1.
  Peka din webbläsare till platsen av tillverkaren av datorns moderkort.
  2.
  Bläddra till "Support" eller "Downloads" del av tillverkarens webbplats. Ange modellnummer på ditt moderkort i sökrutan om webbplatsen har ett. Alternativt, bläddra i listan företagets produkter i "Support" eller "Downloads" område tills du hittar din specifika moderkort modell. Klicka på länken som tar dig med BIOS-uppdateringar och verktyg nedladdningssida.
  3.
  Bläddra i listan över tillgängliga BIOS-uppdateringar att se om några är nyare än den som installerats på datorn. Om en nyare version av BIOS-programvara finns, dubbelklicka på versionsfakta text fil för att öppna den och visa de rapporterade problemen och förändringar som uppdateringen åtgärdar.
  4.
  Ladda ner den senaste version av BIOS-filen om detta rekommenderas av tillverkaren för att korrigera problem maskinvarukompatibiliteten eller utöka stöd för nya typer av maskinvara. Var noga med att ladda ner BIOS installationsprogram som ska vara på samma sida som översynen uppdateringen.

  Installera den nya BIOS-version


  1.
  Öppna mappen på datorn där du sparade den nya BIOS-filen och installationsprogrammet.
  2.
  Dubbelklicka på BIOS-uppdatering fil för att starta programmet. Välj "Backup" för att spara din nuvarande BIOS-filen och inställningar om du behöver återställa dem i framtiden.
  3.
  Följ anvisningarna i verktyget för lastning den nya BIOS uppdatering till programmet, klicka sedan på "Flash", "Skriv över" eller "Uppdatera" i verktyget för att programmera om BIOS-chip med ny firmware. Följ noggrant anvisningarna på skärmen för att utföra uppdateringen. Starta om datorn när du uppmanas att slutföra uppdateringen av BIOS.

  Tips och varningar


 • Om du har en äldre modell moderkort i din dator, kan du behöva utföra BIOS-uppdatering från en DOS kommandotolk. För att göra detta, kopiera BIOS-programvara på en diskett eller USB-enhet. Uppdatera BIOS-inställningarna så att du kan starta upp från den enheten. Titta i ditt moderkorts bruksanvisning för anvisningar om hur man ändrar prioritet startenhet i BIOS.
 • Utför inte en BIOS-uppdatering om du inte är säker på att den uppdaterade programvaran kommer att lösa kompatibilitet konflikter eller ger möjlighet för användning av nya komponenter. Om din maskin är igång smidigt, bör du uppdatera inte BIOS enbart på grund av att ha den senaste omarbetningen. Ibland nya revideringar kan orsaka nya problem med en dator. Alltid igenom BIOS-version versionsfakta för att se om du verkligen behöver uppdateringen.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur ansluter jag en bärbar dator till ett skrivbord datorns skrivare?

Relaterade artiklar


 • hur man tråd ett USB-tangentbord
 • Hur installerar jag ett system d-vik i en Dell Latitude D400?
 • Hur byter jag en HP M3035 fixeringsenheten?
 • hur man upptäcker ett ATI-grafikkort
 • Hur man testar bärbara hårddiskar
 • specifikationer och vikt Latitude D610
 • hur man använder musen för att simulera en joystick
 • hur man ansluter en USB till SD
 • Hur lägger jag en inspelning av video på en Mac mini med en extern webbkamera?
 • hur man installerar en ljudenhet för Windows