Dator > hur du ställer in en SATA hd

 • hur du ställer in en SATA hd


 • SATA-hårddiskar är lagringsenheter tänkta att ta del av komplexiteten av hårddisk setup, och att möta de ökande behoven av snabb dataåtkomst samt ökad lagringskapacitet. För användarna innebär detta att kunna hantera datan behöver moderna spel och produktivitet, även på äldre datorer. SATA-hårddisk installation och konfiguration är till stor del med plug-and-play, vilket kräver att du bifogar enheten fysiskt inom ditt system och sedan köra några applikationer installation av programvara så att datorn känner igen enheten, iordningställande enheten för omedelbar användning.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel


  1
  Slå av strömmen till datorn och ta ur kontakten från baksidan av målet <. . . br>
  2.
  Placera ett antistatiskt sladden runt handleden och anslut den andra änden av kabeln till ett metallföremål för att förhindra statiska elektriska urladdningar från kroppen skadar PC-komponenter. Placering av enheten på en antistatisk matta kommer att hålla det säkert också. Om du varken har en bygel eller matta tillgängliga, tryck sedan på datorns metallhölje strömförsörjning då och då under installationsprocessen för att ladda ur eventuell byggs upp statisk elektricitet i kroppen.
  3.
  Öppna locket till datorn mål att komma åt insidan av datorn. Avlägsna skruvarna som håller datorlådan locket på plats på vänster sida av målet, med hjälp av Phillips skruvmejsel. Skjut tillbaka från framsidan av målet om 1-tum och sedan lyfta locket från fall kroppen att få tillträde.
  4.
  Skjut SATA-hårddisk i en tom enhet viken i din dator fall. Frekvensomriktaren ska glida i lätt, med stöd av små avsatser på vardera sidan av viken. Passa in hålen på sidorna av enheten med monteringshålen i enhetsfacket. Fäst enheten på plats genom att skruva monteringsskruvarna genom anpassade monteringshålen med stjärnskruvmejsel.
  5.
  Installera SATA-värd adaptern till ett öppet PCI-kortplats om ditt moderkort inte ger en koppling. Ta bort längst bak i ditt fall täcker PCI-kortplats porten. Baren ansluts antingen med en skruv och kräver att du tar bort skruven innan du kan glida i baren, eller genom en bar som kräver lite kraft att poppa ut, påtryckningar till baren för att pop det ur facket innan de tas bort. Sätt värdadaptern i PCI-platsen tills den sitter ordentligt i kortplatsen. Den lilla skruvhålet i slutet av adaptern mot baksidan av ditt fall bör anpassas till skruvhålet på fallet i toppen av chassit facket när den är korrekt installerad. Säkra kort på plats med en monteringsskruv.
  6.
  Fäst kabeln köra gränssnitt till SATA-kontakt på moderkortet eller till SATA-anslutning på SATA värdadaptern ansluten till PCI-port på datorn. Leta reda på SATA-kontakt genom att granska moderkortet kartan som finns i ditt system bruksanvisning eller SATA-adapter tillverkarens anvisningar. Anslut den andra änden av kabeln till L-formade skåran i baksidan av SATA-hårddisk.
  7.
  Anslut SATA strömkabel från nätaggregatet till nätkontakten på baksidan av SATA-hårddisk. Om PC nätaggregat bara har 4-pin Molex kontaktdon och sedan bifoga en Molex-till-SATA-kabel strömadapter först till Molex-anslutning på nätaggregatet och sedan till baksidan av enheten.
  8.
  tillbaka datorn fall omfattar, säkra dem med skruvarna fall täcka.
  9.
  starta upp datorn och låt Windows för att ladda till skrivbordet.
  10.
  Tryck på Windows "Start" och välj "Kontrollpanelen" för att börja programvaran Drive Setup.
  11.
  Typ "Administrationsverktyg" i kontrollpanelen sökrutan för att få tillgång till Administrationsverktyg ansökningar.
  12.
  Klicka på "Datorhantering" och välj sedan "Diskhantering" i listan till vänster om Datorhantering skärmen under "lagring" kategori. Den "Initiera och konvertera disk" tillämpningen kommer att inledas.
  13.
  Klicka på "Nästa" för att visa varje enhet finns i systemet tillsammans med enhetens tillgängligt utrymme, inklusive den nya SATA-hårddisk. Placera en kontroll i rutan bredvid den nya SATA-enheten och tryck på "Nästa". Klicka på "Finish" för att initiera den nya enheten, vilket gör det igen under Windows.
  14.
  Högerklicka på ledigt utrymme i den nya SATA-hårddisk i displayen. Klicka på "Ny partition" och mata sedan in den maximala hårddiskens storlek finns, som uppgår till de faktiska storleken på din disk för att skapa ett enda tillgängliga filsystem för den nya enheten. Klicka på "Format" för att formatera det lediga utrymmet. Detta kommer att göra utrymme tillgängligt för användning.
  Femton.
  Stäng Diskhantering genom att trycka på "X" i övre högra sidan av fönstret. Använd den enhet som du skulle någon annan hårddisk installerad på ditt system.

  Tips och varningar


 • äldre PC fall kan kräva att du tar bort täcker från båda sidor av Vid tillgång till båda sidor av enheten monteringsbeslagen. Undersök enheten monteras så snart den öppnas för att avgöra om den andra täcka flyttning är nödvändig.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:förteckning över gigabyte moderkort

Relaterade artiklar


 • hur man torka en hårddisk på en dator gratis
 • hur man installerar en andra hårddisk i min vista dator
 • Hur gör jag startar en renoverad Dell Latitude D500?
 • felsökning av en död datorns moderkort
 • hur man ställer två hårddiskar på en dator
 • min Compaq Presario startar inte upp
 • hur ställa in en statisk TCP / IP för en HP-skrivare
 • hur man hittar äpple drivrutiner för programvara som ägnas åt MS Windows
 • vad är partition?
 • hur man gör fönster på arabiska