Dator > Skillnaderna mellan SIMM och DIMM

 • Skillnaderna mellan SIMM och DIMM


 • Du behöver:
  USB Videofångstadapter
  . TV-kamera-adapter.

  DIMM är en förkortning för Dual In-line Memory Module, och SIMM avsedd för engångsbruk-line Memory Module. Det finns ett samband mellan stiften som finns på den nedre kanten av främre och bakre delar av en SIMM. Detta ger en enda rad av kommunikation mellan modul och systemet. På en DIMM dock stiften inte är anslutna. De ger två kommunikationsvägar mellan modulen och systemet, en ligger i fronten och en i ryggen.

  populärare DIMMS

  DIMM har alla men ersatt SIMM i datorer idag. Tydligen det enda stället att du antagligen skulle se SIMMs skulle vara på äldre dator moderkort. DIMM-moduler kan hålla mer data än Simms, nästan dubbelt så mycket. Minne, antingen i Simms eller DIMM-format, arbetar med processorn. Processorn tar emot data till processen från den typ av minnesmodul i moderkortet.  DIMM har blivit så dominerande i datorer att det inte är nödvändigt att identifiera de minnesmodulen så ett DIMM eller SIMM. Det finns inga ersättare DIMM-moduler för tillfället. Den nuvarande minnesteknologi beror på utformningen av moderkort och vad specifikationerna. Därför kommer moderkortstillverkare samt designers CPU att diktera den framtida utformningen och utbyte av DIMM.  Det är inte orimligt att tro att dessa minnesmoduler fortfarande kommer att vara tillverkats under överskådlig framtid.

  Bakåtkompatibilitet

  DIMM är inte bakåtkompatibla med SIMM, så det är inte möjligt att helt enkelt uppgradera minnesmodulerna. SIMM har en 32-bitars (1 s och 0: s) uppgifter väg och bara 72 stift, det är nödvändigt att installera par moduler. DIMM-moduler har skilda elektriska kontakter på varje sida, inte som SIMM's som är överflödiga kontakter. DIMM-moduler har en 64-bitars data väg. De kan installeras individuellt i vägguttaget, som är, är bara ett nödvändigt, parvis inte behövs. Antalet stift på en DIMM beror på vilken typ av DIMM.  Flytta från SIMM till DIMM var inte lätt eftersom det krävs ett byte av moderkort som även innebar att byte av processorn. Detta förklarar varför byta till DIMM var inte snabb. Flesta människor valde att byta till DIMM-moduler när det var nödvändigt att uppgradera eller byta ut hela datorn

  Bus Storlek

  Behandling fördelen kommer när du arbetar med en mycket bredare databuss som en DIMM kan använda. En buss är en serie av förbindelser mellan minne och CPU. DIMM-moduler är 64-bitars moduler jämfört med 32 bitars moduler som används av Simms. En bredare buss innebär mer data är tillgängliga för bearbetning. Detta i sin tur innebär en total snabbare prestanda. Anledningen är att mer data att gå igenom bussen tillåter processorn att arbeta med data utan att behöva vänta.  Att arbeta med en 64 bitars buss är inte enbart faller DIMM-moduler. Simms även uppnådde denna förmåga. Processen är att använda två SIMMs tillsammans. Detta resulterar i att ha ett buss fungera som om den vore två bussar. Dock har DIMM gjort denna sed är överflödiga.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:vad är 2wire gateway-programvara?

Relaterade artiklar


 • hur du återställer inställningarna för bildskärmen på en HP laptop
 • Hur skapar jag FAT32 på en extern HD?
 • hur man synkronisera iPhoto mellan två datorer
 • hur du formaterar Seagate free agent
 • hur du installerar skrivarens minne
 • vad som gör ett SD-kort säkert?
 • är det möjligt att reparera en bärbar dator med en trasig skärm?
 • Hur man återskapar en kort cf minne
 • hur felsöker jag hk 3600 färglaserskrivare?
 • Vad är mitt moderkort & processor?