Dator > PC delar checklista

 • PC delar checklista


 • Många konsumenter köper datorer från kända tillverkare som Dell, Gateway, HPs eller Apple men att bygga din egen dator kan erbjuda den mest valuta för pengarna. Bygga en dator från grunden kräver inköp och montering olika delar, men det kan tillåta dig att skräddarsy datorn efter dina behov. Bygga en dator kan också bidra till att undvika alla onödiga program eller "bloatware" som ofta kommer installerat på tillverkade datorer.

  CPU

  centralenhet (CPU) är kanske den viktigaste delen av en dator. Processorn reglerar hur många beräkningar en dator kan utföra och därmed hur många applikationer och processer kommer det att kunna köra samtidigt. Eftersom moderkort är designade att fungera med vissa processorer kan det vara bäst att välja den processor du vill använda och välj sedan ett moderkort som är förenlig med denna processor.

  Moderkort

  Moderkortet är den viktigaste kretskortet att CPU, hårddiskar och expansionskort koppla in. Du bör välja ett moderkort som är kompatibel med din CPU och som har den hamnar, såsom SATA-portar och PCI Express-portar, för de enheter du tänker använda.

  Mål

  Fallet är den yttre skal som innehåller moderkortet och andra interna enheter hårdvara. Fall kan komma i olika former och storlekar, men många datorer och moderkort använder "ATX formfaktor" som är en gemensam uppsättning normer för utformning. Om du får ett ATX fall, moderkort, nätaggregat och alla enheter ska passa i målet.

  Strömförsörjning

  Ett nätaggregat är en enhet som ansluts till ett eluttag och ger ström till datorns moderkort och kringutrustning. Det är viktigt att få ett nätaggregat som kan ge tillräckligt med effekt för att driva alla enheter i ditt system.

  RAM

  Random Access Memory eller RAM är minne som ansluts direkt på moderkortet och skickar data till processorn. Installera mer RAM-minne tenderar att möjliggöra större multitasking kapacitet utan att uppleva fördröjning.

  Hårddiskar och optiska enheter

  En dators hårddisk lagrar operativsystemet, programfiler och andra personuppgifter. Åtminstone behöver en dator en hårddisk med installerat operativsystem att fungera. Optiska enheter är enheter som DVD-och CD-enheter ROM. En dator bör ha minst en optisk enhet som kan läsa DVD och CD.

  Grafikkort

  En video kort eller grafikkort är en anordning som hjälper processorn med rendering grafik och innehåller videoutgång och hamnar ingång. Vissa moderkort har inbyggda grafikkort medan andra system kommer att kräva en eller stå längs grafikkort. Dedikerad kort i regel är mer kraftfulla än inbyggda kort och kan krävas för vissa dataspel.

  Ljudkort

  Ett ljudkort är en anordning som gör en dator till produktionen ljudet till högtalarna och spela in ljud. Många moderkort har inbyggda ljudkort även en särskild ljudkort kan ge bättre kvalitet och mer in-och utgångar.

  Nätverkskort

  Nätverkskort låta en dator för att ansluta till andra datorer att dela data och åtkomst till Internet. En Ethernet styrenhet eller LAN-kort krävs för att nätverket en dator med kablar och en trådlös adapter krävs för att låta en dator tillgång till trådlöst internet signaler.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man konfigurerar flera cd-enheter

Relaterade artiklar


 • hur reparera LCD på en laptop
 • hur du uppdaterar MSI systemkomponenter
 • hur till låsa upp ett USB-minne
 • Hur ansluter jag till Internet med en Dell Inspiron laptop med Windows XP?
 • hur man installerar till ett minne
 • vad är skillnaden mellan effekten skrivare och icke-effekt skrivare?
 • hur man byter en DVD-ROM-enhet
 • hur du tar bort personlig information för att sälja en dator
 • hur till öppen xps min T600
 • Hur får jag ett kreditkonto för dator finansiering?