Dator > Kan jag använda en 8x tom DVD i 16x maskin?

 • Kan jag använda en 8x tom DVD i 16x maskin?


 • När du sätter data på en DVD, eller "bränna", det är bäst att veta vilka medier (skivor) är kompatibla med din enhet. Medan media typen är viktigast (DVD-R eller DVD + R, till exempel), är huruvida hastigheter också relevant (t. ex. 8x eller 16x)

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.
  Precision skruvmejsel kit.
  ESD armband.

  Historia

  CD-ROM-enheter av 1990-talet bedömdes på en skala från "X", där "X" representerar den standard vilken hastighet en ljud-CD spelas: ca 176 kilobyte per sekund. Som DVD-enheter kom, de var rankade i liknande omfattning, men där "X" representerar den standard hastighet med vilken en DVD-film spelas, cirka 1. 350 kilobyte per sekund. På detta sätt är en DVD på 1X ungefär samma som en CD på 9X. Många framsteg inom material och processer för tillverkning av optiska skivor har lett till snabba brännare och media som vi använder idag.

  DVD-skivor betyg

  När du köper tomma media, är de skivor märkta med en hastighet betyg som "8X. " Detta står för den högsta hastighet som media kan tillförlitligt skrivas. Det material och process som används för att göra medierna testades av tillverkaren, och det betyget är försäkrar att du kan använda någon hastighet upp till den som visas:. Den högsta hastighet med vilken du kan säkert skriva data till skivan

  DVD-enhet Typ

  När du har installerat en ny "brännare" eller optiska medier enhet, som kan läsa och skriva data kommer tillverkaren lägga ett liknande betyg på själva enheten, till exempel "16X. " Detta innebär att enheten tekniken har en inbyggd hastighetsgräns, det ska kunna bränna tomma media vid varje hastighet upp till den man visar. Dessa data-rate är hårdkodade i enheten teknik. Vissa är helt enkelt snabbare, medan andra är långsammare

  Slutsatser

  När du bränner till en tom DVD, kommer det mest tillförlitliga resultatet när hastigheten av enheten matchar den hastighet-rating av medierna. Så, är svaret i huvudsak ja, du kan använda en 8X tom DVD i en 16x-brännare, men kommer du få bästa resultat om du ställer upp brännaren mjukvaran för att använda 8-dubbel hastighet, snarare än "snabbaste" eller på hela 16X hastighet för frekvensomriktaren. Om enheten skriver data snabbare än skivan kan spela in det, blir resultatet en skiva som inte kan läsas, slösa bort en tom skiva.

  Ytterligare saker att tänka

  Förutom hastigheter, kan den typ av DVD-media vara mycket viktigare. När du köper tomma DVD-media, se till att den typ matchar det din DVD-brännare kan använda. Vissa enheter är byggda enbart för DVD-R media, medan andra arbetar bäst med DVD + R media. Det finns många åsikter om vilket format som är bättre, men använder fel typ av tomma DVD-skivor, vid varje hastighet, kommer att ge något annat än konstant fel.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur du ansluter en PC nätaggregat

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med en ergonomisk dator arbetsstation
 • hur man hittar min CMOS-batteriet
 • Hur bränner jag en DVD på en gateway dator?
 • hur man sätter ögat leksaker på en dator som en webbkamera
 • hur du uppdaterar MSI systemkomponenter
 • hur man bygger en dröm pc
 • Hur tar jag bort den hk statusövervakningen?
 • hur man kan få phoenix bios
 • hur att överföra en fast telefon till VoIP
 • hur man bifoga en laptop nyckel