Dator > Hur uppgraderar jag min laptop hårddisk och överföra filer?

 • Hur uppgraderar jag min laptop hårddisk och överföra filer?


 • Vissa får avstå från att uppgradera en bärbar dator hårddisk till en med större kapacitet på grund av rädsla för att förlora alla filer. När filer sparas på hårddisken, är de fortfarande där om ett virus eller programvara medvetet raderat filer för gott. Att använda rätt adapter kan den gamla hårddisken vara ansluten till (Universal Serial Bus USB) precis som en flash-enhet. Alla filer på den gamla enheten kan kopieras till den nya hårddisken

  Du behöver:.
  Omagnetiskt Mini Philips skruvmejsel (PO, P1).
  USB-hårddisk låda.
  Laptop-adapter.

  Borttagning av bärbar hårddisk


  1.
  Ström den bärbara datorn och ta bort alla externa enheter som ansluts till den bärbara datorn. Ta även bort nätsladden.
  2.
  Stäng bildskärmen på den bärbara datorn och vänd den bärbara datorn över. Leta hårddiskfacket på baksidan av den bärbara datorn. Det kan finnas mot botten av den bärbara datorn.
  3.
  Skruva loss skruvarna med en skruvmejsel i hårddiskfacket täcka. Det finns vanligtvis två skruvar. När skruvarna är ute, avlägsna hårddiskfacket täcka.
  4.
  Dra ut hårddisken.
  5.
  Tryck nya hårddisken i hårddiskfacket. Se till att den är säker och sittande. Sätt tillbaka locket och åter skruva i skruvar. Vänd den bärbara datorn tillbaka över, koppla in strömkabeln och slå på den bärbara datorn.

  Binder samman den gamla bärbar hårddisk


  1.
  Öppna USB-hårddisk inhägnad och Leta reda på "Pin 1" port på identifiering kabeln i inneslutningen. Hamnen ska visa en "1" bredvid eller ovanpå den, eller får märkas med en annan färg. "Pin 1" efter de två första inledande stift, som hänvisar till som jumper inställningar. Ingenting ska anslutas till de två första pinnarna, eller jumper inställningarna.
  2.
  Leta upp "Pin 1" på den bärbara datorn adaptern. Line anslutningen på den bärbara datorn adaptern med anslutningen på hårddisken inneslutningen. Se till att både "Pin 1" platser in i varandra.
  3.
  Sätt den bärbara adapterns nätanslutning i strömmen av inneslutningen.
  4 .
  Anslut den gamla hårddisken till den bärbara datorn adaptern. De två anslutningar ska rada upp och skjutas på plats.
  5.
  Anslut USB-kabeln på höljet till USB-porten på datorn. Slå på datorn, om det inte redan är på.
  6.
  Klicka på "Start"-menyn och välj "Dator" mappen. Dubbelklicka på den enhetsbokstav som motsvarar den gamla hårddisken. Bläddra i enheten för att hitta de filer du vill kopiera. Till exempel för att kopiera alla filer i "Mina dokument" och leta upp "Användare" mapp och klicka på "Public"-mappen och dra och släpp, eller kopiera och klistra in dokument från den mappen till mappen Dokument på den nya hårddisken .

  tips och varningar


 • instruktioner för borttagning av hårddisken varierar per laptop. Vissa bärbara datorer kan kräva att du tar bort tangentbordet för att komma åt hårddisken. Kontrollera din manual eller kontakta tillverkaren för mer information om du tar ut hårddisken.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur skapar jag samlingar i Sony eReader?

Relaterade artiklar


 • hur du partitionerar en dynamisk disk
 • GeForce 7500 le information
 • hur man konfigurerar en extern hårddisk
 • färglaserskrivare utvecklare problem
 • hur man hittar det trådlösa kortet på en Compaq Presario
 • hur man skriver ut med datorn med Kodak ESP 3-skrivare
 • Vilket är bättre: en Dell eller en HP laptop?
 • usb kommunikationsprotokoll
 • hur man uppgraderar en dv4000 cpu
 • information om laserskrivare färg