Dator > Hur ändrar jag ett fan på en A45-s151 Toshiba Satellite?

 • Hur ändrar jag ett fan på en A45-s151 Toshiba Satellite?


 • Som med alla bärbara dator, kommer din Toshiba A45-serien dator med ett dedikerat kylsystem. Detta, åtminstone, består av en kylfläkt och en kylfläns enhet. När det gäller de A45-5151 modellen, kylfläns och kylfläkt är två separata enheter. Deras primära funktion är att reglera din processorns temperatur. Om din fläkt slutar fungera kommer det att orsaka att din processor överhettas. Om processorn blir för varm kan det skada moderkortet och alla omgivande maskinvaruenheter

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Precision skruvmejsel kit.
  ESD armband.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och koppla bort nätsladden från dess kontakt. Fäll ner LCD locket och placera den bärbara datorn nedåt. Bifoga ett ESD armband för att handleden och ytterhöljet till din bärbara dator. Detta kommer att förhindra elektriska skador på din dator som orsakas av statisk elektricitet.
  2.
  Vrid datorn så öppningen vänds framåt. Leta upp batteriet på toppen av botten höljet. Tryck på batteriet frigöringsknappen och ta bort batteriet från den bärbara datorn.
  3.
  Leta kylflänsen facket i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort Phillips-skruvarna som fäster kylflänsen locket på plats. Ta bort locket från den bärbara datorn. Ta bort de tre Phillips-skruvar säkra kylflänsen till den bärbara datorn. Kylflänsen är en stor metall-enhet med tre kopparrör som sträcker sig från den. Skjut kylflänsen enheten till höger och sedan ta bort kylflänsen från den bärbara datorn.
  4.
  Leta reda på CD /DVD-enhet i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn botten hölje. Ta bort de två Phillips-skruvarna som håller enheten på plats. Ta tag i ansiktet på enheten och dra ut den ur enheten facket. Ta bort alla kvarvarande Phillips-skruvarna från botten höljet.
  5.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppnar LCD-skärmen tills den är i 180-graders position. Sätt en liten, platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet locket. Tangentbordet omfattar är en tunn remsa av plast som sitter mellan LCD och församlingarna tangentbord. Bänd från tangentbordet locket och ställ den åt sidan.
  6.
  Ta bort de tre Phillips-skruvar bakifrån den översta raden på tangentbordet. Luta tangentbordet uppåt, och sedan placera den upp och ner över pekplattan. Leta reda på tangentbordets bandkabel sträcker sig från botten av tangentbordet. Följ kabeln till dess kontakt på moderkortet. Moderkortet kontakten skyddas av en liten metallplatta.
  7.
  Ta bort den inre Phillips-skruv säkra metallplattan. Avlägsna metallplattan och koppla bort tangentbordet är flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  8.
  Leta metallplattan på höger sida av den bärbara datorn övre fall. Ta bort enstaka Phillips-skruv säkra plattan på plats. Avlägsna plattan från den bärbara datorn. Detta kommer att visa det trådlösa kortet facket. Koppla de två antennkablarna från det trådlösa kortet. Ta försiktigt bort det trådlösa kortet från uttaget och ställ den åt sidan.
  9.
  Leta reda på svarta och röda högtalarkablar nära mitten av moderkortet. Koppla loss kablarna från deras moderkort kontakter. Leta liten LCD-växeln kabel precis ovanför högtalaren kontakter på moderkortet. Koppla bort LCD växel kabeln från dess kontakt.
  10.
  Leta upp små gröna kretskort nära toppen av den övre fallet. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra det på plats. Vänd på kretskortet över så det är nedåt. Koppla bort kabeln från undersidan av kretskortet. Ta ut kretskortet från den bärbara datorn.
  Elva.
  Lokalisera de två RAM-moduler nära mitten av den övre höljet. Sprid behålla spärrarna på vardera sidan av varje RAM-modul. Tilt varje modul i en vinkel och skjut sedan de moduler ur sina respektive avdelningar. Förvara RAM-moduler i statisk-fri plast påsar, om möjligt.
  12.
  Leta flerfärgade LCD videokabel nära toppen mitten av moderkortet. Koppla bort kabeln från dess kontakt. Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra versaler till basen på den bärbara datorn.
  13.
  Tag i LCD-skärmen med ena handen, och det övre höljet församling med den andra handen. Den övre höljet och LCD-enheten skärmen är en enhet. Ta bort hela övre hölje och LCD ihop från den bärbara datorns bas.
  14.
  Koppla bort alla synliga kablar från moderkortet, och sedan ta bort alla återstående Phillips-skruvar säkra moderkortet på plats. Lyft moderkortet ur den bärbara datorn mycket noggrant. Vänd på moderkortet och sätt den på en ren, plan yta.
  15.
  Leta reda på kylfläkten i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Koppla bort fläktens ström kabel från kontakten på moderkortet. Ta bort Phillips-skruvarna som säkrar fläkten på plats. Ta bort fläkten från moderkortet.
  16.
  Upprepa proceduren i omvänd för att installera den nya processorfläkten.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Kan jag använda en 8x tom DVD i 16x maskin?

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag vädur på en gateway mx6027 notebook pc?
 • plats messenger information
 • tutorial för överklockning en processor
 • hur du ställer in en USB-mikrofon
 • hur man använder en dator som en skrivarserver
 • hur till låsa upp ett USB-minne
 • idéer för en gaming PC
 • hur man klona en hårddisk med skadade sektorer
 • hur man byter Acer Aspire One minne
 • färglaserskrivare utvecklare problem