Dator > Hur ändrar jag en iMac CPU?

 • Hur ändrar jag en iMac CPU?


 • IMac Central Processing Unit (CPU) är den största chip på moderkortet ansvaret för att utföra funktioner i din dators mjukvara. Din CPU chip snabbhet effekter i stort sett hur snabbt och effektivt iMac programvara som utför dessa uppgifter. Uppgradering av din iMac: s CPU-chip är ett sätt att avsevärt förbättra dess prestanda. Nackdelen är att du måste helt isär iMac ytterhölje att få tillgång till processorn. Du kommer också att ta bort många av datorns viktiga maskinvarukomponenter.

  Du behöver:
  ESD handledsband
  . Torx skruvmejsel kit.
  Plastkort.
  Stjärnskruvmejsel.
  Precision skruvmejsel sats.


  1.
  Stäng av iMac och koppla ur strömkabeln och alla externa enheter. Placera iMac med skärmen nedåt på en ren, plan yta. Bifoga en elektrostatisk urladdning (ESD) armband till dig själv och iMac ytterhölje. Det förhindrar elektriska skador på din iMac som orsakas av vilande statisk elektricitet.
  2.
  Leta Random Access Memory (RAM) facket grill längs undersidan av iMac. Ta bort de sex torxskruvarna från grillen. Ta bort RAM grillen från datorn.
  3.
  Lokalisera de två spåren som säkrar baksidan av iMac på plats. De båda indikatorerna är placerad i den stora facket ovanför "iMac" logo på baksidan, ungefär 2 inches från varje ände av facket. Detta kan variera från modell till modell. Koppla ur skårorna med hjälp av ett plastkort, som ett kreditkort.
  4.
  Ta tag i kanterna på iMac: s baksida. Börja med att sakta att lösa den bakre panelen från iMac. Lyft upp på baksidan tills kameran och mikrofonen kablar är synliga. Koppla varje kabel från sina respektive kontakt. Ta bort bakstycket från iMac helt.
  5.
  Dra av svart och silver tejp sköld säkra LCD-skärmen på plats. Låt bandet i takt eftersom du kommer att behöva byta LCD-skärmen senare. Ta bort de fyra torxskruvarna från LCD-skärmen. Ta tag i nedre kanten av LCD-skärmen utan att vidröra skärmen yta. Lyft upp på skärmen en aning tills du kan se LCD och inverter kablar som sträcker sig från baksidan av skärmen. Koppla varje kabel från moderkortet. Ta bort LCD-skärmen från iMac.
  6.
  Koppla bort alla synliga kablar som är anslutna till moderkortet. Lägg märke till hur och var de är anslutna. Det är bra att dra en enkel skiss av deras placering på moderkortet. Koppla varje kabel mycket noggrant. Deras kontakter är känsliga. Om du bryter den verkliga kontakten på moderkortet, måste du antingen löda nya kontakter på moderkortet eller byta hela moderkortet.
  7.
  Koppla resterande Phillips-skruvarna från moderkortet. Ta inte bort några skruvar från alla enheter som liknar en kylfläns. En kylfläns är vanligtvis alla stor bit metall fäst på moderkortet.
  8.
  Ta tag i vänster sida av moderkortet och börja att lyfta upp mycket långsamt. Om du lyfter ur den för snabbt kan du sluta bryta lödda anslutningar. Lokalisera strömanslutningen på undersidan av moderkortet. Försiktigt kopplar kontakten från moderkortet. Placera moderkortet ansiktet ner över en ren och stadigt underlag.
  9.
  Leta reda på stora kylflänsen i det övre högra hörnet på moderkortets undersida. Ta bort de fem Torx skruvarna som håller fast kylflänsen på plats. Ta försiktigt bort kylflänsen från moderkortet. Om du gör det kommer att visa CPU-chip.
  10.
  Vrid CPU platta huvud låsskruven motsols ett halvt varv. Ta tag i kanterna av CPU och lyft den rakt upp och ut ur CPU-sockeln.
  11.
  Omvänd hela denna procedur för att installera den nya processorn chip.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur installerar jag en Lexmark X7170?

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en extern antenn till en bärbar dator
 • Hur uppgraderar jag den Portege 3505 minne?
 • hur man köper mer RAM-minne för en Compaq Presario C500 laptop
 • Felsökning min HP Deskjet 460 skrivare på Vista
 • hur man kan öka front side bus på ett ASUS moderkort
 • Hur man testar mini bärbara datorer
 • Vad är syftet för partitionering hårddiskar?
 • hur man återställer bios lösenord för en Dell Latitude D600
 • Hur vet jag om jag kan utöka DDR RAM i en iMac G5?
 • thinkpad x22 specifikationer